Bezig met laden...

Phil's op maat gemaakte keerwanden en trappen

Een ontwerp met keerwanden dat een hellende tuin toegankelijker maakt

Onze klant Phil wilde van dit steile, hellende deel van zijn tuin een bruikbare ruimte maken waar hij en zijn gezin van zouden kunnen genieten. Het ontwerp voor het hellende deel moest functioneel zijn, maar ook een aantrekkelijk uitzicht bieden op de tuin vanuit het huis en het vlakke terras voor de helling.

De tuin had voorheen een paar struiken en planten, enkele plantenbakken die in de helling waren ingebouwd en een keerwand van spoorbielzen aan de onderkant. Het hele hellende gebied was bedekt met schors om onkruid tegen te gaan.

Hoe de tuin eerst was ---->

Een ontwerp voor de hellende tuin maken

Phil had een goed idee wat hij wilde creëren om de tuin toegankelijker te maken en optimaal te benutten. Hij stuurde een aantal eerste schetsen en afmetingen naar onze gratis ontwerpservice van een geïntegreerd ontwerp met trappen, keerwanden, plantenbakken en zitplekken.

Binnen 72 uur hadden we een gedetailleerd ontwerp gemaakt dat zijn visie voor het aanleggen van zijn tuin tot leven bracht! In nauwe samenwerking met onze ontwerper Calum kon Phil wijzigingen in het ontwerp voorstellen, zodat het precies zou worden zoals hij het wilde.

Voorbereiding en bouwen

Phil vond het eenvoudig om zijn geïntegreerde WoodBlocX-structuur in zijn glooiende tuin te bouwen. De grondpennen en in elkaar grijpende lagen zorgden ervoor dat de hele structuur stevig op zijn plaats werd verankerd. Nadat de onderste laag eenmaal was gebouwd en waterpas was gemaakt, vond Phil dat het bouwen met behulp van een waterpas en uitlijntouwtje heel snel vorderde.

Phil’s handige tips voor het bouwen met WoodBlocX op een steile helling zijn:

 

  •     Hergebruik aarde om nieuwe borders en de holtes onder trappen en zitplaatsen op te vullen.
  •     Doe al het overtollig materiaal in puinzakken die je gemakkelijk kunt tillen en naar de milieustraat kunt brengen of in een gehuurde container kunt legen.
  •     Doe het graafwerk wanneer de grond niet te droog is, zodat deze eenvoudiger kan worden verwijderd.
  •     Werk in een rustig tempo, want het voorbereiden van een hellend gebied is hard werken!

Tijdens het bouwen wilde Phil enkele kleine wijzigingen in het ontwerp aanbrengen. Ons ontwerpteam werkte nauw met hem samen om het te visualiseren en te begrijpen welke onderdelen daarvoor nodig waren en hoe hij de constructie structureel solide moest houden.

De tuin werd in twee fasen gebouwd. Voor fase 1 werd een op maat gemaakte WoodBlocX-structuur gebruikt die door ons was ontworpen; voor fase 2 werden trappen, een keerwand en zitplaatsen boven het oorspronkelijke ontwerp toegevoegd die de bovenkant van de tuin met de nieuwe keerwanden en de beplanting verbinden.

 

Het uiteindelijke ontwerp

Phil's aanlegproject voor zijn hellende tuin is een goed voorbeeld van een geïntegreerd WoodBlocX-ontwerp dat functionaliteit en vormgeving combineert. De twee trappen bieden directe toegang tot de verschillende niveaus van de tuin en de looppaden tussen de verhoogde bakken kunnen ook dienst doen als extra zitplaatsen! Er is nu volop toegankelijke beplantingsruimte, waardoor de tuin veel bruikbaarder en aantrekkelijker is voor het hele gezin.

Belangrijkste kenmerken

Richt jouw hellende tuin in met WoodBlocX 

Onze gratis ontwerpservice is de beste plaats om te beginnen met de planning van jouw tuinaanlegproject. Lees onze blog Ideeën voor tuinen met hoogteverschillen of kijk eens naar onze casestudy’s over de tuinen van klanten. Wij hebben ook honderden kant-en-klare kits voor keerwanden en verhoogde plantenbakken op onze website. 

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.