Bezig met laden...

Ja, drainage is nodig achter jouw WoodBlocX-keerwand - dit zorgt ervoor dat je keerwand zo lang mogelijk meegaat! We zullen hier het hele proces doorlopen, van het selecteren van de beste voering tot de juiste materialen die je bij de hand moet hebben om de keerwand te bouwen.

Drainage

Het is erg belangrijk om drainagemateriaal achter jouw WoodBlocX-keerwand of welke keerwand dan ook toe te voegen. We raden aan om lichtgewicht drainagegrind te gebruiken om tweederde van de hoogte van de structuur te vullen. De rest kun je dan vullen met een laag tuinaarde of zand naar keuze. Als je hier bovenop een terras legt, kun je de helft vullen met split of grind of een ander drainagemateriaal naar keuze en daarna vullen met menggranulaat.

Als er in jouw tuin heel snel waterplassen vormen en je denkt dat extra drainage nodig is, kun je een drainagebuis aan de voet van de wand plaatsen. Hiervoor moet je een kleine sleuf graven en een geperforeerde drainagebuis plaatsen die van de wand naar een afvoerpunt moet worden geleid of naar een plek waar het water eenvoudig kan worden opgenomen of wegvloeien. Vul de sleuf daarna met menggranulaat of steenpuin en dek deze af. De onderstaande afbeelding toont een dwarsdoorsnede van een WoodBlocX-wand en laat zien hoe je een effectieve drainage achter de hoofdstructuur aanlegt.

Voeringen

Een DPM-voering (vochtbestendig membraan) waarin kleine gaatjes zijn gemaakt is de beste keuze voor onze keerwanden. Al onze producten worden op dezelfde manier opgebouwd. Ze bestaan uit een reeks kleine BlocX die in elkaar passen, waardoor er zeer veel kleine openingen overblijven waardoor water kan ontsnappen en lucht door onze structuren kan stromen. Daarom raden wij aan een voering aan te brengen die de binnenkant van de wand volledig bedekt, maar ruimte laat voor drainage.

Wij raden aan de voering aan te brengen net voordat je de afdekkingslaag op de keerwand plaatst. De voering moet aan de structuur worden bevestigd en het handigst is om de laatste laag BlocX voor de wand alvast klaar te leggen en met een stanleymes of stevige tuinschaar kleine insneden in de voering te maken zodat deze over de pluggen kan worden gehaakt, waarna je de voering aan de hele binnenwand en over de steunbalken kunt aanbrengen. Je hebt mogelijk meerdere stukken voering nodig voor de klus afhankelijk van de lengte van je keerwand.

Kan ik de voering bij WoodBlocX kopen?

Ja! Wij hebben voeringen van hoge kwaliteit (DPM) op voorraad om jouw keerwand of andere WoodBlocX-structuren te beschermen. We raden aan om kleine gaatjes in de voering te maken om de drainage te verbeteren voor gebruik bij keerwanden.

Vochtbestendig membraan (DPM)

  •     Gemaakt van 100% gerecycled plastic
  •     4 x 5 meter (20m2)
  •     Dikte: 0,25 mm
  •     Zorgt voor een vochtbestendige barrière tussen WoodBlocX-hout en aarde
  •     Moet worden aangebracht om de levensduur van jouw keerwand te garanderen

Deze voering is slechts in één maat verkrijgbaar: 4 x 5 meter (20m2)

Nu kopen

 Welke voordelen biedt WoodBlocX voor keerwanden:

Duurzaam en sterk

Al onze houten onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig Schots dennenhout. We gebruiken nooit het hart van de boom, dat zwakker is. Het hout is onder druk behandeld en omdat onze BlocX zijn voorgeboord, doordringt het impregneermiddel het hout voor bijna 100%.

De structuur van blokken wordt met een reeks pluggen stevig bij elkaar gehouden om zo een solide eenheid te vormen. Onze keerwanden zullen niet barsten bij grondbewegingen of vorst.

Al onze constructies hebben een levensduur van minstens 15 jaar wanneer ze volgens onze richtlijnen worden gebouwd, maar gaan naar verwachting tot 30 jaar mee.

Gemakkelijk te bouwen

Het bouwen van een WoodBlocX-keerwand vereist geen specialistische vaardigheden. Je kunt alles dus zelf bouwen waardoor je bespaart op het inhuren van een vakman. Voor een WoodBlocX-bouwproject is geen zwaar werk vereist en alle onderdelen passen in een middelgrote auto.

Wij zorgen ervoor dat elke klant stapsgewijze bouwinstructies ontvangt die op hun project zijn afgestemd voordat ze met het bouwen beginnen. We hebben ook een reeks korte instructievideo’s gemaakt waarin elke stap van het project wordt behandeld om je te helpen. Bovendien staat ons vriendelijke klantenserviceteam klaar om je te helpen via e-mail en live chat.

Aantrekkelijk en duurzaam

Het ruw gezaagde hout zorgt voor een mooie natuurlijke afwerking die er zowel in moderne als traditionele tuinen geweldig uitziet. Klanten kunnen kiezen voor een afdekking die is uitgelijnd voor een moderne afwerking of die overhangt voor een traditionele afwerking. Het hout zal in de loop der jaren natuurlijk verkleuren naar grijs en hoewel onze constructies geen jaarlijks onderhoud of behandelingen nodig hebben, kun je ervoor kiezen ze te schilderen in jouw tuinstijl.

Wij winnen ons hout uit duurzaam beheerde bossen en, in tegenstelling tot zwaar behandelde spoorbielzen, worden er bij ons houtbehandelingsproces geen agressieve chemicaliën gebruikt die uit het hout zouden kunnen sijpelen. De pluggen zijn ook allemaal van gerecycled plastic gemaakt. Daarnaast blijven we ons voortdurend inzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen bij alles wat we doen.