Bezig met laden...

Ons duurzaamheidsverhaal

Hout staat centraal bij WoodBlocX en het is onze plicht ervoor te zorgen dat het hout dat we gebruiken ethisch en duurzaam wordt verbouwd en dat afval effectief wordt hergebruikt. Al het hout dat in onze producten wordt gebruikt, wordt in 'beheerde bossen' geoogst, bosgebieden waar bomen worden gekapt en met zaailingen opnieuw worden beplant.

Hout is het kloppende hart van WoodBlocX

Een paar interessante statistieken... maar liefst 5,7 miljoen ton koolstofdioxide wordt door dit soort bossen in het VK uit de atmosfeer opgenomen, en bomen spelen een cruciale rol in onze economie, aangezien de houtverwerkende industrie 64.000 banen schept in het VK.

Daarom is het belangrijk dat wanneer je een houtproduct koopt, dat niet alleen van een milieuvriendelijk bedrijf is, maar dat goede ethiek overal in de toeleveringsketen wordt nageleefd tot aan de plaats waar dat bedrijf zijn materialen vandaan haalt. Als je kiest voor een bedrijf zoals het onze, ben je niet alleen verzekerd van een product van hoge kwaliteit, maar ook van de hoogste milieueisen.

Schotse grenen van hoge kwaliteit

Het modulaire houtontwerp van WoodBlocX – verhoogde bakken, plantenbakken, keermuren en terrassen, vijvers, tuinbanken en meer – wordt allemaal gemaakt van hout dat voornamelijk in het VK is geteeld (een tekort wordt gecompenseerd met hout uit Letland dat ook aan onze strikte richtlijnen voldoet). Door Brits hout te gebruiken, worden onze 'houtmijlen' en onze ecologische voetafdruk drastisch verkleind. Hoe meer hout uit het VK wordt gebruikt om producten te maken, hoe meer bomen zullen worden geplant om aan de vraag te voldoen, en we weten allemaal dat meer bomen in de wereld een goede zaak is. Geïmporteerd hout komt vaak uit gebieden die niet duurzaam worden beheerd, wat enorme schade toebrengt aan de natuur en het klimaat op aarde. Bij WoodBlocX-hout hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Duurzame producten voor jouw tuin

Ons hout wordt behandeld met een conserveringsmiddel op waterbasis (Wolmanit CX-10), zodat er geen nare chemicaliën in jouw tuingrond terechtkomen. Verhoogde bakken en plantenbakken van WoodBlocX zijn daardoor ideaal voor biologisch tuinieren en kweken. WoodBlocX-constructies zijn zo sterk dat ze geen fundering nodig hebben – zelfs niet voor keermuren – dus je hoeft geen cement te gebruiken, wat veel milieuproblemen met zich meebrengt. De pluggen waarmee de BlocX aan elkaar worden bevestigd, zijn zelfs van gerecycled plastic gemaakt, dus het is al met al een van de groenste producten op de markt.

Bovendien zorgt het productieproces van de houten blokken voor onze kits voor veel zaagsel dat we niet nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat het niet verloren gaat, wordt het ingezameld door een lokale energiecentrale in de Schotse Hooglanden en omgezet in pellets voor biomassaketels, waardoor huizen duurzaam worden gevoed met een bijproduct dat we niet kunnen gebruiken.

 

Veilige houtbehandeling

Een WoodBlocX-structuur is een geweldige toevoeging aan jouw tuin om je eigen sierplanten, bloemen of eetwaren te kweken. Gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen uit milieubewuste bronnen, waarbij zelfs het afval van het maken van onze producten naar de productie van hernieuwbare energie voor woningen en bedrijven gaat!