Vaak Gestelde Vragen

Bezig met laden...

Bezoek onze FAQ-helpdesk voor meer informatie.

 

 

Hoe groot zijn de individuele BlocX bouwstenen?
Er zijn 5 standaardmaten:
  • WoodBlocX 10: 750mm x 75mm x 100 mm (L x B x H)
  • WoodBlocX 5: 375mm x 75mm x 100 mm (L x B x H)
  • WoodBlocX 4: 300mm x 75mm x 100 mm (L x B x H)
  • WoodBlocX 3: 225mm x 75mm x 100 mm (L x B x H)
  • WoodBlocX 2: 150mm x 75mm x 100 mm (L x B x H)
  • Grondpieken: 400mm lang en gegalvaniseerd
Welk hout wordt gebruikt voor WoodBlocX?
We gebruiken enkel duurzaam beheerd hout met het FSC-keurmerk. Ons hout is duurzaam gewonnen, ruw gezaagd en onder druk behandeld. Wij gebruiken alleen langzaam groeiend grenenhout. Het hart van de boom, dat vaak zachter is, wordt niet gebruikt. Alleen hout van de hoogste kwaliteit komt in uw tuin.

Wat is de levensduur van WoodBlocX?
WoodBlocX hout wordt onder druk behandeld met een conserveermiddel op waterbasis (Wolmanit CX). Deze behandeling fixeert de houtcellen terwijl ze drogen. Het hout wordt vacuüm gedroogd en onder druk behandeld tot 300 psi.

Als je een van onze houten bouwstenen doormidden zou snijden, zou je zien dat het conserveermiddel praktisch 100% in het hout is doorgedrongen. Hierdoor gaan WoodBlocX producten 15 jaar en soms nog langer mee indien geïnstalleerd volgens onze richtlijnen.

Daarnaast raden we altijd aan om een ​​beschermingsfolie te gebruiken en goede aarde te gebruiken. In zeer zeldzame gevallen kunnen WoodBlocX-producten worden aangetast door bruinrot. Dit type rot kan van nature in de bodem voorkomen en tast het kernhout van hout aan. We kunnen claims tegen deze soorten rot niet altijd garanderen.

Moet ik mijn WoodBlocX na opbouw behandelen met een beschermende coating?
Neen, zoals hierboven vermeld, zijn WoodBlocX-producten onder druk behandeld. Extra oppervlaktebehandelingen of vernislagen zijn daarom helemaal niet nodig.

Moet ik een beschermingsfolie gebruiken in mijn verhoogde moestuin- en plantenbakken?
We raden ten zeerste aan een folie en drainagemedium te gebruiken. Dit is nog meer van toepassing als u van plan bent mestproducten te gebruiken.
Heeft mijn WoodBlocX een soort regelmatig onderhoud nodig?
Neen, in principe helemaal niet! Als u uw WoodBlocX-structuur na een tijdje (lees: na ettelijke jaren) wilt opfrissen, kunt u deze onder hoge druk wassen om eventuele vlekken te verwijderen! Je kunt de bovenste afdekkingslaag ook na een tijdje vervangen, maar de wanden van de constructies hebben op zich helemaal niets nodig..
Waarom is WoodBlocX niet in verschillende kleuren verkrijgbaar?
Het zou voor ons onmogelijk zijn om iedere kleursoort op voorraad te hebben. Het is daarom veel gemakkelijker om ze te schilderen nadat ze zijn gebouwd indien u dat wenst.

Moet ik mijn WoodBlocX-product vernissen/lakken?
Neen, breng aub geen lak of vernis aan! Er kan water onder de laklaag komen wat ervoor zou kunnen zorgen dat uw WoodBlocX binnen het jaar zwart van kleur wordt. Tenzij u uw WoodBlocX als een boot wilt behandelen en elk jaar opnieuw wilt schilderen! ;)

U kunt uw WoodBlocX echter verven met elke exterieure houtverf als u hem in een ander kleurtje wilt hebben. De van nature gouden kleur houdt enkele jaren aan voordat hij vervaagt tot grijs. Dan kun je nog schilderen als je wilt.

Welk hout wordt gebruikt voor WoodBlocX producten en waar komt het vandaan?
WoodBlocX zijn gemaakt van grenenhout. Dit soort dennenhout is zeer sterk en duurzaam wanneer het onder druk wordt behandeld. Het kromt ook niet of nauwelijks bij het drogen na de behandeling.

WoodBlocX-constructies hebben geen fundering nodig. Waarom vallen ze dan niet om?
Metselwerk vereist stevige funderingen om onderaardse trekkrachten te weerstaan. Elke grondbeweging kan leiden tot scheurtjes in het materiaal waardoor de structuur vatbaar wordt voor instorting, tenzij deze wordt ondersteund door een betonnen fundament.

WoodBlocX-structuren daarentegen hebben een rigide structuur doordat door middel van veel pluggen verbonden zijn. Zo kunnen ze aan de trekkrachten weerstaan. Onze tests hebben aangetoond dat elke deuvelverbinding tot 0,9 ton schuifkracht kan weerstaan).

Dit betekent dat kleine grondbewegingen de constructie niet aantasten en dat er geen funderingen nodig zijn.

Als u echter wilt dat uw constructie na verloop van tijd zijn vorm behoudt, moet u deze niet op losse grond, zoals moeras of modder, plaatsen, maar op een stabiele ondergrond.

Wat als ik een deuvel verkeerd heb geplaatst?
Het kan gebeuren dat u per ongeluk een deuvel in de verkeerde positie klopt. Maak u geen zorgen als dit gebeurt. Probeer de plug niet te verwijderen, gebruik gewoon een zaag om de bovenkant van de plug af te snijden, zodat deze gelijk ligt met de structuur en ga verder met de volgende deuvel.

Wanneer moet ik overwegen om grondpennen te gebruiken?
Grondpennen helpen de structuur voet aan de grond te houden. Maar ze helpen ook voorkomen dat de constructie zijwaarts schuift op een helling of heuvel.

Grondpennen kunnen op de eerste laag van alle WoodBlocX-ontwerpen en in elke pilaar worden geplaatst.

Als u van plan bent om WoodBlocX op een harde ondergrond zoals asfalt of beton te bouwen, raden we aan om stevige hoekbeugels te gebruiken die verkrijgbaar zijn bij de meeste bouwmarkten.

 
Waarvoor dient de hoekplaat die bij de afdekkingslaag wordt geleverd?
Dit stuk overbrugt de hoekverbindingen en helpt voorkomen dat ze gemakkelijk openen en een opening in de hoek creëren.

Hoe lang duurt het om mijn WoodBlocX constructie te bouwen?
Helemaal niet zo lang! Het gelijkmaken van de ondergrond om de eerste rij op te plaatsen, duurt waarschijnlijk het langst.

Als dat eenmaal is gebeurd, is het eigenlijke bouwen een eenvoudig proces. Twee personen kunnen gemakkelijk in één zitting een constructie bouwen met een lengte van 10m en 5 rijen hoog.

Is het mogelijk om een ​​WoodBlocX constructie uit elkaar te nemen?
Ja, geen probleem! Wil je de constructie weer kunnen demonteren, dan monteer je de BlocX eenvoudig zonder de wiggen in de deuvels.

Hiermee kunt u de BlocX uit elkaar wrikken om de structuur te demonteren. De deuvels kunnen ook worden verwijderd door ze uit te ponsen met een stalen pons of buis, waarna alle onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt.

Hoe demonteer ik een permanent gemonteerde WoodBlocX-structuur?
Dat is moeilijk, maar doenbaar. Gebruik koevoeten of grote schroevendraaiers om openingen tussen de lagen te maken. Snijd vervolgens de deuvels door met een zaag. Eenmaal gescheiden, kunt u de pluggen verwijderen met een hamer en een pons.

Worden WoodBlocX verhoogde vijvers geleverd met een folie?
U kunt een vijverfolie aan uw bestelling toevoegen. Let op: deze maken geen deel uit van de kit, tenzij ze worden toegevoegd.

Voor elke vijver tot een afmeting van 2x2m kunnen wij u onze standaardfolie aanbieden. Neem voor grotere vijvers contact met ons op zodat we een op maat gemaakte folie kunnen maken die bij uw ontwerp past.

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
Alle leverinformatie vind je op onze leveringspagina terug.