Bezig met laden...

Hoe WoodBlocX-structuren in de loop van de tijd verouderen

De beste dingen worden beter naarmate ze ouder worden, inclusief WoodBlocX!

Een belangrijk kenmerk van onze verhoogde bakken, keermuren, trappen, verhoogde vijvers en tuinmeubels is dat het hout na verloop van tijd verkleurd tot een prachtige zilvergrijze kleur.

WoodBlocX vervaagt na verloop van tijd naar een zilverachtige/grijze kleur

Het vervagen is niet van invloed op de kwaliteit van het hout. Jouw WoodBlocX-structuur gaat tot 15 jaar mee zonder jaarlijks onderhoud (je moet een beschermende voering plaatsen om een barrière tussen de aarde en het hout te creëren).

We gebruiken alleen langzaam groeiende duurzame Schotse dennen (niet uit het hart van de boom, dat meestal zwakker is). Al ons hout wordt lokaal geproduceerd en ruw gezaagd om het een prachtige natuurlijke textuur te geven. WoodBlocX is onder druk behandeld met een conserveringsmiddel op waterbasis dat bijna 100% van het hout doordringt. Dit betekent dat onze producten ideaal zijn voor biologische tuinders of voor iedereen die liever geen producten op chemische basis gebruikt.

Het verouderingsproces van WoodBlocX

Hier zijn enkele fotovoorbeelden van het verouderingsproces van WoodBlocX door de jaren heen.

De tuin van deze klant werd in 2013 voltooid en ziet er nu, bijna 10 jaar nadat ze werd gebouwd, nog steeds net zo mooi uit als destijds! Na verloop van tijd vervaagt WoodBlocX-hout van goudbruin naar zilvergrijs.

Een van onze klanten installeerde meer dan acht jaar geleden zijn originele L-vormige verhoogde bak en bestelde een gloednieuwe grote tuinbak en een verhoogde bak met meerdere niveaus om een border in de tuin aan te brengen. Je kunt op de foto's de zilveren kleur van oudere WoodBlocX zien versus de goudbruine kleur van jonge WoodBlocX.

WoodBlocX-fotogalerij

Kleurveranderingen

WoodBlocX-hout doorloopt tijdens zijn levensduur verschillende kleurfasen.

Bij levering kan het een beetje vochtig zijn (niet zozeer bij warm weer) met een lichtgroene tint - maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal! Dit komt omdat al het hout is behandeld voordat het onze zagerij in de Schotse Hooglanden verliet. Deze kleur vervaagt binnen een paar weken na blootstelling aan zonlicht, waardoor je BlocX prachtig goudbruin kleurt, zoals je op onze marketingfoto's ziet.

WoodBlocX schilderen

Er is geen jaarlijkse behandeling nodig, maar als je een beetje kleur aan de tuin wilt toevoegen, kunnen WoodBlocX-constructies worden geschilderd met elke goede kwaliteit houtverf op waterbasis. We raden merken zoals Cuprinol, Ronseal of Sadolin aan.

Transformeer je tuin

Onze houten verhoogde tuinbakken en plantenbakken zijn een duurzaam en aantrekkelijk alternatief voor spoorbielzen en houten planken voor verhoogde beplanting in de tuin.

Ons unieke modulaire houtsysteem kan ook worden gebruikt voor vijvers, keermuren en zitgelegenheid in de tuin.

Voor op maat gemaakte ontwerpen bieden we een gratis ontwerpservice waarbij een lid van ons team samen met jou een WoodBlocX-structuur ontwerpt die perfect bij jouw tuin past.