Bezig met laden...

20 ideeën voor verhoogde plantenbakken met WoodBlocX

raised planter ideas

We hebben onze top 20 ideeën voor verhoogde plantenbakken voor jouw tuin samengesteld. Met ons unieke modulaire houtsysteem kan je snel en eenvoudig een plantenbak bouwen. Kies een maat uit een van onze kant-en-klare plantenbakken of voer jouw eigen afmetingen in onze handige rekentool voor tuinbakken in om direct een prijs te krijgen.

WoodBlocX-plantenbakken zijn een geweldige doe-het-zelfoplossing die op elke ondergrond kunnen worden geplaatst: terrassen, opritten, gazons of direct op de aarde. Kleine bakken kunnen in slechts een paar uur worden gebouwd en geven je tuin meteen een stijlvolle update. De duurzame structuren hebben een garantie van 15 jaar en zijn een geweldig alternatief voor plantenbakken van plastic, steen/terracotta en metaal.

Elke WoodBlocX-kit bevat alles wat je nodig hebt om te bouwen. Er is geen afval en er zijn geen specialistische vaardigheden nodig - volg gewoon de stapsgewijze instructies en bouw eenvoudig je verhoogde plantenbak. Bekijk onze handige video's om te zien hoe eenvoudig het is om te bouwen met WoodBlocX.

1. Lange plantenbak

Plaats de bak onder een vensterbank dicht bij je achterdeur om een gemakkelijk toegankelijk kruidentuintje te creëren. Lange plantenbakken zijn perfect voor smalle ruimtes en balkons, waardoor je de ruimte voor planten verder uitbreidt.

Long raised bed

2. Plantenbak met latwerk

Kweek je favoriete klimplanten zoals clematis, siererwten, klimrozen of creëer een micromoestuin voor snijbonen en erwten met een plantenbak waaraan latwerk is toegevoegd. Bevestig het latwerk aan de muur achter de plantenbak of aan de bak zelf.

Planter box with trellis

3. Plantenbak voor kruiden

Als je een specifieke ruimte wilt creëren om kruiden te kweken, dan heb je met een moestuinbak één gemakkelijk toegankelijke kweekruimte voor je kruidige selectie. Onze ontwerpen omvatten een kleine moestuinbak, een smalle moestuinbak en een moestuinbak met niveaus.

Herb Planter Box

4. Plantenbak

Onze houten plantenbakken fleuren elke ruimte op! Onze moderne ontwerpen zijn van natuurlijk hout gemaakt en zijn een veelzijdige optie voor het planten en kweken van diverse planten en struiken (evenals fruitbomen). Onze website staat boordevol ideeën voor verhoogde plantenbakken voor tuinen in alle soorten en maten.

Small raised bed ideas

5. Rechthoekige plantenbak

De klassieke rechthoekige plantenbak is een tijdloze klassieker en past bij elke tuinstijl en plant. Je kunt elke maat of hoogte kiezen met behulp van onze rekentool voor tuinbakken.

Rectangular planter box

6. Vierkante plantenbak

Vierkante plantenbakken zijn ideaal voor kleine sierbomen en -struiken. Stel de bak als vierkant op of zet de bak schuin om een ruitvormige plantenbak te creëren..

Square planter box

7. Moestuinbak

WoodBlocX-moestuinbakken zijn perfect voor het kweken van groenten. Het gebruikte hout is behandeld met een conserveringsmiddel op waterbasis dat geschikt is voor biologische teelt, zodat je er zeker van kunt zijn dat er geen vervelende chemicaliën in jouw plantenbak terechtkomen.

vegetable planter box

8. Hoekplantenbak

Update een schaduwrijke hoek of voeg een accent toe aan een zonnige hoek, een hoekplantentuinbak brengt leven op een vergeten plekje in de tuin. Het mooie van WoodBlocX is dat we verschillende hoeken kunnen creëren om verschillende vormen in de tuin te bereiken.

Corner planter

9. Plantenbak op vlonder

Doe geen moeite met overgebleven stukken houten vlonder om een plantenbak te maken die de tand des tijds niet zal doorstaan. Met WoodBlocX ben je verzekerd van een duurzame plantenbak. Gebruik ons modulaire systeem om een plantenbak voor jouw vlonder te creëren die met trots op jouw houten of composiet terras kan staan.

Deck planter

10. Bloembak

Voeg wat flower power toe aan je terras, balkon of oprit. Een bloembak geeft direct kleur. Gebruik een plantsysteem met niveaus waarbij je de bloembollen onderaan plant en daarna bloemen om ervoor te zorgen dat jouw plantenbak vaker wel dan niet bloeit.

Flower planter box

11. Hoge plantenbak

Door het niveau van de beplanting in kleine ruimtes te verhogen, creëer je een illusie van extra ruimte, aangezien al het overhangende gebladerte zich boven de grond bevindt. Hoge plantenbakken kunnen ook worden gebruikt om een interessant tintje of een goed toegankelijke ruimte voor je planten te creëren.

Tall planter box

12. Smalle plantenbak

In kleine tuinen en krappe ruimtes kan een smalle plantenbak wonderen verrichten. Het is een geweldig alternatief voor ronde plantenbakken die onnodig veel ruimte kunnen innemen. Kies een breedte en lengte die bij de beschikbare ruimte passen.

Narrow planter box

13. Plantenbak met zitbank

Met een plantenbak met zitbank kun je de ruimte in jouw tuin echt optimaal benutten. Dankzij ons modulaire systeem is het heel eenvoudig om zitplaatsen en beplanting te combineren, van ontwerpen voor tuinbanken met plantenbak tot verhoogde bakken met geïntegreerde banken. Met onze gratis ontwerpservice is het creëren van geïntegreerde ontwerpen die perfect bij jouw tuin passen een fluitje van een cent.

Planter bench

14. L-vormige plantenbak

L-vormige plantenbakken zijn een geweldige oplossing voor hoeken om ruimte te 'zoneren' of iets met onhandige ruimtes te doen. De vorm is een interessante toevoeging aan jouw tuin of terras en biedt volop ruimte voor planten.

l-shaped planter box

15. Plantenbak met niveaus

Creëer een echte blikvanger in de tuin met een plantenbak met niveaus. Door verschillende niveaus toe te voegen kan je jouw ruimte eenvoudig interessanter maken. Met planten op meerdere niveaus maximaliseer je ook hoeveel je kunt kweken!

tiered planter

16. Plantenbak voor op het terras

WoodBlocX-plantenbakken kunnen op elke ondergrond worden gebouwd, op gras, asfalt, beton, aarde en zelfs op terrassen. De constructies zijn een geweldig alternatief voor plastic, metalen en terracotta potten, en ze zijn bovendien onderhoudsvrij!

patio planter

17. Boombak

Gebruik een boombak om een nieuwe boom of struik te planten of bouw deze om een bestaande boom in de tuin. Een WoodBlocX-plantenbak vormt een schitterend kader waarbinnen de boom echt opvalt, en er is ruimte om wat kleurrijke planten aan de basis van de boom toe te voegen.

Tree planter box

18. Pantenbak van 2 meter

Een plantenbak van 2 meter is klein genoeg om niet te veel ruimte in de tuin in te nemen, maar groot genoeg voor een kleine moestuin of mooie bloembak en kan in minder dan een dag worden gebouwd. Het is een schitterende aanwinst in de tuin.

two meter raised bed

19. Slimline plantenbak

Zowel kleine als grote ruimtes kunnen profiteren van slimline plantenbakken. Rechthoekige plantenbakken passen goed tegen een muur of schutting en door een ronding of zelfs een zitplaats toe te voegen wordt de ruimte echt optimaal benut. Deze borderplantenbak met gebogen hoekrand en zitgelegenheid is het ultieme compacte ontwerp.

slimline planter

20. Grote plantenbakken

Wanneer is een plantenbak geen plantenbak? Als het een verhoogde border is! Hoe je ze ook noemt, met grote plantenbakken heb je de ruimte en het gemak om alles wat je maar leuk vindt te kweken, of het nu eetbare producten, bloemen, struiken of bomen zijn, onze plantenbakken zullen je nog vele jaren kracht en duurzaamheid bieden.

Giant planter

Probeer onze gratis ontwerpservice voor op maat gemaakte plantenbakken en meer

We hebben een enorme keuze aan kant-en-klare plantenbakken en rekentools waar je jouw eigen afmetingen kunt toevoegen. Als je iets unieks zoekt, gebruik dan onze gratis ontwerpservice en ons team zal samen met jou de perfecte WoodBlocX-oplossing voor jouw tuin creëren.