Hoe bouw je met WoodBlocX

Bezig met laden...

Ons uniek modulair bouwsysteem kan worden toegepast op tuinen van iedere grootte en vorm. Met honderden kant-en-klare verhoogde moestuinbakken, plantenbakken, verhoogde vijvers en meer om uit te kiezen, kunnen we u helpen precies te vinden wat u nodig heeft en perfect in uw ruimte past.

Als u eenmaal een ontwerp gekozen heeft, zorgen wij voor een snelle levering. U kunt zelf kiezen welke dag het beste uitkomt voor de bezorging van uw WoodBlocX product.

Eenmaal ontvangen, is het eenvoudig onze producten op te bouwen. Tegen het einde van het weekend kan uw tuin volledig getransformeerd zijn! De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Blader door ons bestaand assortiment van kant-en-klare kits die klaar zijn voor gebruik
  • Of gebruik onze online calculators voor directe prijzen voor specifieke maten en vormen
  • Of kies voor een geheel uniek ontwerp via onze gratis ontwerpservice5 redenen om voor WoodBlocX te kiezen in de tuin:

LEVENSDUUR

Verhoogde bakken of muren uit steen te bouwen is weliswaar ook duurzaam, maar is een ingewikkeld, duur en zwaar proces. WoodBlocX biedt een eenvoudig alternatief dat veel langer meegaat als andere (hout)constructies. Doordat ons hout voorgeboord is en onder hoge druk behandeld wordt, dringt de drukimpregnering bijna 100% door in het hout. Hierdoor kan je een levensduur van 15 jaar en nog langer verwachten.

STABILITEIT

In sommige gevallen biedt WoodBlocX zelfs een betere stabiliteit dan metselwerk. Dit komt doordat onze constructies beter bestand zijn tegen onderliggende aardbewegingen en spanningsdruk. Grondbewegingen of vorst in de winter beschadigen een WoodBlocX-structuur niet. De individuele houten blokken zijn verbonden door middel van pluggen/deuvels. Elke deuvelverbinding is bestand tegen een schuifkracht tot 0,9 ton. De constructie vormt daardoor een solide geheel dat niet snel kromtrekt zoals bij veel andere houten producten het geval is.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Hier komen de voordelen van WoodBlocX pas echt tot hun recht! De houten componenten zijn licht en gemakkelijk te vervoeren. Alle onderdelen passen in een gemiddelde auto. Het bouwen van een WoodBlocX-constructie vereist geen fundering of cement en water. Het enige dat je nodig hebt is een hamer en wat huishoudelijk gereedschap. De opbouw gaat zeer snel en je moet dus niet vervelend wachten tot het cement droog is, zoals het geval is bij stenen muren.

NATUURLIJK MOOI

WoodBlocX constructies zijn van nature mooi. Je kan ze tevens ook verven indien je dat wenst. Best een goede kwaliteit buitenverf voor houten oppervlakken hiervoor gebruiken. Maar je kunt ook gewoon de natuurlijke kleur behouden. Deze blijft meerdere jaren dezelfde. Vanwege de vormvastheid die we hierboven bespraken zien WoodBlocX er veel standvastiger en stabieler uit dan doorsnee op locatie gemonteerde houtproducten.

BETAALBAAR

Stenen constructies zijn vrij duur om aan te schaffen en het opbouwen ervan is vaak zwaar en complex. De bouwwijze van onze WoodBlocX producten is weliswaar vergelijkbaar met die van bakstenen, maar komt veel goedkoper als je de constructie zelf doet. En dat is gemakkelijk! Andere houtproducten daarentegen zijn misschien minder duur, maar deze zijn lang niet zo duurzaam als WoodBlocX en vaak veel moeilijker te monteren.