Bezig met laden...

Ideeën voor verhoogde vijvers voor jouw tuin

Als je op zoek bent naar ideeën voor een verhoogde vijver, ben je hier aan het juiste adres!

We hebben alle inspiratie voor verhoogde vijverbakken in huis om jouw tuin te transformeren. Met onze kits voor verhoogde vijvers creëer je prachtige waterpartijen die gebouwd zijn om lang mee te gaan. Dankzij de modulaire aard van WoodBlocX kun je snel een vierkante of rechthoekige tuinvijver bouwen om een rustgevende zenruimte te creëren met als bijkomend voordeel dat het natuurvriendelijk is!

Vierkante vijverbakken

Vierkante vijvers hebben de perfecte vorm voor kleinere tuinen en passen bij de meeste tuinstijlen. Ze zien er geweldig uit op een harde ondergrond, zoals vlonders en terrassen. Dit is onze populairste WoodBlocX-vorm en je kunt de maat en hoogte kiezen die het beste in jouw tuin past met behulp van onze rekentool voor vijvers.

Rechthoekige vijverbakken

Rechthoekige vijvers kunnen tegen een muur of schutting worden geplaatst om zo een prachtige waterpartij in jouw tuin te creëren. Deze veelvoorkomende vijvervorm past in bijna alle tuinstijlen en kan naast een verhoogde bak of patio worden gebouwd. Onze eenvoudige bouwkits kunnen in een paar uur worden samengesteld en gevuld, zodat je je tuin in minder dan een dag kunt transformeren!

Hoge vijverbakken

Hoge vijvers, tot 0,65 m hoog, zijn eenvoudig te onderhouden omdat je niet hoeft te knielen of voorover te buigen wanneer je vissen voert of voor je waterplanten zorgt. Een hoge verhoogde vijver is ook ideaal als je huisdieren of kleine kinderen hebt, omdat er minder gevaar is dat ze in het water terechtkomen wanneer ze in de tuin zijn.

Vijvers met een watermuur

Watermuren, zoals roestvrijstalen vliesgevels en watervallen, kunnen een aantrekkelijk accent aan jouw verhoogde vijver toevoegen met dat rustgevende geluid van stromend water in jouw tuin. Deze opvallende extra's kunnen ook helpen voorkomen dat water in jouw vijver stagneert, aangezien ze water via een pomp recyclen.

Hoewel we geen watermuren voor vijvers leveren, kunnen we jouw WoodBlocX-vijverontwerp aanpassen om hier plaats voor te maken via onze gratis ontwerpservice.

Ideeën voor verhoogde vijvers

Of je nu elegante koi of een paar mooie goudvissen wilt, met onze vijverkits kun je veel makkelijker vissen toevoegen en verzorgen dan bij een vijver op grondniveau. Als je van plan bent om een verhoogde visvijver aan te leggen, zorg er dan voor dat je de juiste waterpomp en het juiste filtersysteem voor jouw vijvergrootte hebt.

Verhoogde hoekvijvers

Een verhoogde vijver in de hoek van jouw tuin kan echt helpen om de ruimte te transformeren, maar het vinden van hoekvijverontwerpen kan lastig zijn vanwege de waterdrukbeperkingen van de vorm.

Helaas kan je met ons WoodBlocX-systeem geen gebogen vijvers maken, maar je kunt altijd een verhoogde vijverkit kopen en stevige vijverfolie toevoegen (meestal gemaakt van glasvezel).

Grote verhoogde vijvers

Onze grote vijvers zijn de perfecte keuze voor grote tuinen en terrassen en zijn supersterk dankzij het 'dubbelwandige' ontwerp. Kies een grote ruimte voor een vijver met beplanting langs de rand of zorg voor wat variatie en plaats een kleine waterpartij middenin het groen - de keuze is aan jou! Je kunt zelfs een verhoogde vijver met niveaus maken door het midden te verhogen als blikvanger.

Ideeën voor een verhoogde koivijver

Onze dubbelwandige vijveropties zijn ideaal voor het aanleggen van koivijvers. De extra BlocX-laag biedt extra stevigheid voor grotere ontwerpen zoals deze, en je kunt decoratieve heesters planten en aggregaten toevoegen om een aantrekkelijke border te creëren.

Waterpartijen op zonne-energie

Als je alleen op zoek bent naar het geluid van stromend water in plaats van een tuinvijver, dan is een waterpartij op zonne-energie misschien een betere optie voor jou. Deze draadloze voorzieningen zijn ideaal voor kleinere ruimtes en zijn snel en eenvoudig te installeren. Voeg het gewoon toe aan een van onze verhoogde bakontwerpen en gebruik grind of stenen in plaats van aarde.

Lange en smalle verhoogde vijvers

Met smalle vijverbakken kan je de ruimte in kleine tuinen echt maximaliseren. Met ons WoodBlocX-systeem kan je een smalle vijver ontwerpen die slechts 0,75 m breed is! Jouw vijver is dan klein genoeg om niet te veel ruimte in je tuin in te nemen.

Lage vijvers

Lage tuinvijvers zijn ideaal om iets natuurlijks in de tuin te creëren dat kikkers, padden en watersalamanders aantrekt. Voeg gewoon wat waterplanten toe en wacht tot de dieren kome

Verhoogde vijvers op maat

Als je graag een extra compartiment aan jouw vijver wilt toevoegen om een plantenbak te maken, gebruik dan onze gratis ontwerpservice. Stuur een eenvoudige schets en enkele afmetingen en wij kunnen een vijverontwerp voor jou maken.

Waarom kiezen voor een verhoogde tuinvijver van WoodBlocX?

Al meer dan 10 jaar leveren wij onze hoogwaardige houten vijverkits aan klanten in heel Europa. Er zijn twee soorten WoodBlocX-vijvers, een 'enkelwandige' versie voor kleinere vijvers en een 'dubbelwandige' versie voor grotere vijvers. We hebben PVC-vijverfolie op voorraad voor kleine vijvers tot 2 meter.

  • Onze verhoogde vijverkits zijn snel en eenvoudig te bouwen
  • Op maat gemaakt - geen afval of snijwerk
  • Stapsgewijze instructies bij elk ontwerp
  • Op elke ondergrond bouwen - beton, gras, bestrating, aarde, asfalt, vlonders, enz
  • Duurzaam -  gebouwd om 15 jaar mee te gaan
  • Gratis ontwerpservice beschikbaar
  • Uitmuntende klantenservice

Ontwerp je verhoogde vijver

Het realiseren van jouw ideale tuinvijver kan niet eenvoudiger dan met WoodBlocX!

Bekijk onze selectie kant-en-klare vijverkits of ontwerp je eigen maat en vorm. Als je iets unieks zoekt, gebruik dan onze gratis ontwerpservice en ons team werkt samen met jou aan de perfecte oplossing voor een verhoogde vijver voor jouw tuin.