Bezig met laden...

 

Verhoogde tuinbakken voor rolstoelgebruikers creëren

Tuinieren biedt zo veel voordelen voor onze geestelijke gezondheid en welzijn, van lichaamsbeweging tot ontspanning. Voor rolstoelgebruikers kan een tuin soms moeilijk toegankelijk zijn. Door echter een paar aanpassingen aan het ontwerp van jouw tuin te maken en rolstoeltoegankelijke verhoogde bakken toe te voegen, kun je een groot verschil maken.

WoodBlocX is een sterk en duurzaam modulair houtsysteem dat ideaal is om verhoogde bakken met een uniek ontwerp te creëren die perfect bij de gebruiker passen. Bij onze gratis ontwerpservice kun je jouw ideeën indienen en kunnen we een digitale visualisatie van jouw rolstoeltoegankelijke plantenbak maken die je dan kan beoordelen.

Aan de slag met je toegankelijke tuin

Voordat je begint na te denken over het type rolstoeltoegankelijke plantenbakken dat je wilt, moet je bedenken hoe de toegang van de tuin zal zijn en welke elementen nuttig kunnen zijn om dichtbij te hebben.

Terrein

Idealiter is een vlakke of licht hellende ondergrond de beste optie voor rolstoelgebruikers. Als jouw tuin momenteel traptreden bevat of steil is, moet je manieren bedenken om de tuin beter toegankelijk te maken door middel van landschapsarchitectuur of door hellingbanen toe te voegen.

Paden

Ondergronden moeten vlak of glad en stevig zijn - losse bestrating kan zeer gevaarlijk zijn voor alle tuingebruikers. Traptreden kunnen worden vervangen door hellingbanen met een lage hellingsgraad. Gras is niet ideaal, vooral niet als je het hele jaar door toegang tot de ruimte wilt hebben. Voor bestrating werkt een vlak oppervlak in plaats van een gestructureerd oppervlak het beste om te voorkomen dat wielen vast komen te zitten.

De breedte van de paden en hellingbanen is erg belangrijk. Meet de breedte van de rolstoel en voeg aan beide kanten extra ruimte toe. Je zou kunnen overwegen om ook een handrail en wat verlichting aan weerszijden van het pad of de oprit toe te voegen voor avondbezoeken aan de tuin.

De hoogte van verhoogde bakken voor rolstoelgebruikers

Als het gaat om het plannen van een tuin met verhoogde bakken of een enkele verhoogde bak voor een rolstoel- of scootmobielgebruiker, is het belangrijk om de afmetingen te controleren, aangezien de afmetingen kunnen variëren. Rolstoelen voor volwassenen zijn doorgaans ongeveer 91 cm hoog, 64 cm breed en 81 cm lang.

Al onze ontwerpen voor verhoogde bakken kunnen worden aangepast aan de afmetingen die je nodig hebt, dus als je een lagere hoogte wilt voor een kind of de breedte van een opening wilt vergroten voor een scootmobiel, kunnen we dat voor jou doen als onderdeel van onze gratis ontwerpservice.

Water

Heb je een waterbron in de buurt van je geplande rolstoelvriendelijke tuin? Met een regenwaterton of een buitenkraan die toegankelijk is vanuit een rolstoel, kan de rolstoelgebruiker zelfstandig tuinieren.

Toegankelijke ontwerpen voor verhoogde bakken

Het gebruik van WoodBlocX voor rolstoeltoegankelijke verhoogde bakken is een geweldige optie! Ons modulaire systeem is eenvoudig te bouwen (bekijk de video), zonder spijkers, schroeven of afval. De houten blokken gaan lang mee en zijn duurzaam, met sterke pluggen die je structuur bij elkaar houden.

H-vormige verhoogde bak

Deze verhoogde bak met een H-vormig ontwerp is een geweldige optie voor rolstoelgebruikers. De unieke H-vorm betekent dat de rolstoel in en tussen de tuin kan komen, en dankzij de smalle beplantingsgebieden is alles toegankelijk zonder uitrekken. Zo kun je heel gemakkelijk zaaien, wieden, water geven en planten verzorgen.

Dit ontwerp kan worden aangepast om extra ruimte te bieden aan de rolstoel of bredere beplantingsgebieden. De kant-en-klare kit is gebaseerd op standaard rolstoelafmetingen, dus als je iets anders nodig hebt, neem dan contact met ons op en we maken graag een nieuw ontwerp speciaal voor jou.

Hieronder afgebeeld - Lacey's H-vormige rolstoeltoegankelijke verhoogde bak in haar nieuwe zintuiglijke tuin

Toegankelijke werkplekken in de tuin

Dit multifunctionele ontwerp met een rolstoelopening onder een werkruimte is een handige werkplek voor het zaaien en potten van planten en een bereikbare plek om planten te kweken. Dit ontwerp kan ook worden aangepast, zoals het ontwerp dat we voor een school hebben gemaakt met drie rolstoelopeningen, zodat meerdere leerlingen toegang hebben tot de plantenbak. Zie meer ontwerpen hieronder!

U-vormige verhoogde bak 

Onze U-vormige verhoogde bak lijkt op onze H-vormige verhoogde bak, waardoor de gebruiker vanuit het midden van de bak toegang heeft tot de hele plantenbak. Dit ontwerp kan ook voor jou worden aangepast, en zowel de middenruimte als de beplantingsruimte kan worden verbreed.

Plantenbakken met zitje

Voor mensen met beperkte mobiliteit is een WoodBlocX-plantenbak met zitgelegenheid een geweldige optie, zodat de gebruiker even kan pauzeren en tussen de planten kan zitten. We hebben een aantal verschillende zitcombinaties en plantenbakken die allemaal zo kunnen worden ontworpen dat ze in jouw tuin passen.

Toegankelijke tuinborders

Veel van onze klanten, ongeacht hun capaciteiten, kiezen ervoor om hun tuinborders te verhogen, zodat ze gemakkelijk toegang hebben tot borders die anders op grondniveau zijn. Dit kunnen ontwerpen zijn waar je volledig rondom kunt of enkele verhoogde bakken. Om ervoor te zorgen dat de borders gemakkelijk toegankelijk zijn, raden we aan om bestrating langs de randen toe te voegen die breed genoeg is voor een rolstoel of scootmobiel.

Probeer onze gratis ontwerpservice voor een op maat gemaakt ontwerp voor jouw tuin.

Hoge verhoogde bakken

Hoge verhoogde bakken zijn een uitstekende optie voor rolstoelgebruikers of gewoon voor betere toegankelijkheid. Gebruik voor standaardontwerpen voor verhoogde bakken (rechthoeken, vierkanten, cirkels, L-vormen en achthoeken) onze handige rekentool voor verhoogde bakken en voeg je eigen afmetingen toe.

Je eigen rolstoeltoegankelijke verhoogde bak ontwerpen

Als je een rolstoeltoegankelijk ontwerp in gedachten hebt, maak dan gebruik van onze gratis ontwerpservice en onze ontwerpers zullen met jou samenwerken om je ideeën tot leven te brengen.

Kies een kant-en-klaar pakket uit onze toegankelijke sectie en laat deze aanpassen aan jouw afmetingen of gebruik onze rekentool voor verhoogde bakken en voer jouw eigen afmetingen in voor een onmiddellijk prijsopgave.