Bezig met laden...

14 ideeën voor verhoogde plantenbakken met WoodBlocX

Zie hoe onze klanten met behulp van WoodBlocX verhoogde borders en moestuinbakken hebben gemaakt - laat je inspireren door ideeën voor verhoogde borders in je eigen tuin!

Ons veelzijdige modulaire houten blokkensysteem kan worden gebruikt om verhoogde tuinbakken in alle soorten en maten te maken, inclusief rechthoekige, L-vormige en C-vormige bakken. Bovendien heb je geen snij-, zaag- of elektrisch gereedschap nodig. Als je iets volledig op maat nodig hebt, probeer dan eens onze gratis ontwerpservice.

Ideeën voor verhoogde bloembakken

Fleur je tuin op met een mix van bloeiende planten, bloembollen, heesters en siergrassen om een decoratieve en gemakkelijk te onderhouden border te creëren. Voor een verhoogde bak die zo lang of zo kort is als je wilt, gebruik je onze rekentool voor borders om direct een prijs te krijgen.

 

Ontwerpen voor moestuinbakken

Tuinborders zijn bij uitstek geschikt om naast je planten ook groenten en fruit te kweken. Met WoodBlocX kun je de ruimte die je hebt benutten om extra plaats te creëren voor het kweken van je eigen producten. Verhoogde bakken kunnen een geweldige oplossing zijn als je weinig ruimte hebt, omdat ze tegen een muur of schutting kunnen worden geplaatst of je gebruikt gewoon een rechthoekige of vierkante verhoogde bak als je moestuin.

Verhoogde border met zitbank

Wat dacht je van een multifunctionele tuinborder met zitplaats of zitbank! Dit is absoluut mogelijk dankzij het veelzijdige karakter van WoodBlocX. Doordat WoodBlocX een modulair houtsysteem is, kunnen we een comfortabel zitgedeelte integreren in het ontwerp van een tuinbak. Probeer onze gratis ontwerpservice eens. Ons team kan je helpen de perfecte combinatie van border en zitgedeelte voor jouw tuin te maken.

Verhoogde border voor nieuwbouwtuinen

WoodBlocX is enorm populair bij eigenaren van nieuwbouwhuizen. Wij helpen hen om hun typische nieuwbouwtuinen, die meestal alleen uit gras en tegels bestaan, te transformeren tot een mooie, functionele ruimte door de nodige beplantingsruimte aan de tuin toe te voegen. Stuur jouw ideeën voor je nieuwbouwtuin naar onze gratis ontwerpservice en wij kunnen diverse ontwerpen voor jou maken.

Onderhoudsarme verhoogde border

Door het niveau van de tuinborders van grondniveau naar heuphoogte te verhogen, wordt het planten, onkruid wieden en water geven veel gemakkelijker. WoodBlocX is ideaal om verhoogde bakken in verschillende vormen te maken. Volg bijvoorbeeld de vorm van de tuin zoals in dit idee voor een verhoogde border of creëer zones die uitsteken om de indeling van je tuin aantrekkelijker te maken of meer ruimte te maken voor beplanting. Laat je inspireren door deze casestudy over een tuin.

Ideeën voor een verhoogde border in de voortuin

Het kan soms lastig zijn om iets van een voortuin te maken, maar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Of je nu een border voor planten bij de voordeur wilt maken om een uitnodigende entree te creëren of iets om de oprit te begrenzen, het kan allemaal met WoodBlocX.

Kits voor tuinbakken van WoodBlocX zijn snel en eenvoudig te bouwen, zodat je je tuin in de meeste gevallen in minder dan een dag kunt transformeren. De constructies kunnen op elke vlakke ondergrond worden gebouwd zonder dat er noemenswaardige grondwerkzaamheden nodig zijn. Ze zijn bovendien gebouwd om lang mee te gaan, waardoor ze een briljant alternatief zijn voor spoorbielzen, bakstenen en steen.

Verhoogde borders in hellende tuinen

Het aanleggen van hellende tuinen is een van de specialiteiten van WoodBlocX. Doordat onze verhoogde bakken en borders modulair zijn en uit kleinere stukken hout bestaan kunnen we ze perfect stapsgewijs en afgestemd op de helling van jouw tuin bouwen. We kunnen zelfs trappen aan het ontwerp toevoegen. Neem contact op met ons ontwerpteam om je te helpen met je ontwerp en ervoor te zorgen dat het perfect in jouw tuin past.

Tuinborder met vijver

Met WoodBlocX kun je eenvoudig een verhoogde vijverbak als onderdeel van je tuinborder toevoegen. We raden aan om voor onze kleinere vijvers te kiezen die maximaal 1,875 m breed en 0,65 m hoog zijn, hoewel grotere vijvers mogelijk zijn door gebruik te maken van ons dubbelwandige ontwerp.

Ideeën voor borders in moderne tuinen

WoodBlocX is uitermate geschikt om borders in moderne tuinen te maken dankzij onze keuze aan afwerkingen en de mogelijkheid om ontwerpen voor tuinborders te maken die perfect passen bij jouw stijl en de ruimte in jouw tuin. Onze afdekking (de laatste laag die nodig is om de structuur af te ronden) is verkrijgbaar in 'moderne’ stijl die gelijk met de structuur wordt afgewerkt voor een minimalistische afwerking of 'traditionele’ stijl waarbij hij aan beide kanten iets uitsteekt.

Ideeën voor smalle borders

Tuinborders van WoodBlocX zijn verkrijgbaar in alle breedtes, waaronder smal zoals hier afgebeeld. Smalle borders zijn perfect als je weinig ruimte hebt of als je een bepaalde plek in de tuin graag wilt benutten. Gebruik onze rekentool voor tuinborders of rekentool voor verhoogde bakken om de gewenste afmetingen door te geven en direct een prijs te krijgen.

Verhoogde borders in gebogen vorm

Met WoodBlocX kun je ook mooie gebogen borders maken. Deze zijn perfect voor tuinen die een meer vloeiende vorm nodig hebben, om rechte lijnen te doorbreken of om een mooie karaktervolle border te maken voor een zitgedeelte of terras. Gebogen vormen kun je het best op maat laten maken. Zorg dat je je afmetingen doorgeeft aan onze gratis ontwerpservice en ons team zal samen met jou de perfecte gebogen border voor jouw tuin uitwerken.

Verhoogde border met meerdere niveaus

Met verhoogde bakken met meerdere niveaus kun je met beplanting op verschillende niveaus een aantrekkelijk display maken. Daarnaast zijn de verschillende bakken ideaal als je planten wilt zetten die een andere bodemgesteldheid nodig hebben, zoals azalea's of andere plantensoorten die in zure grond gedijen.

Hoge tuinborder

Hoge tuinbakken voegen karakter toe en zijn perfect als je lage en hoge planten wilt zetten. Tuinborders van WoodBlocX kunnen tot een hoogte van maximaal 1 meter worden gebouwd en worden als decoratieve border of als keerwand gebruikt. Onze gratis ontwerpservice staat voor je klaar om je daarbij advies te geven.

Tuinbakken en borders in de hele tuin

Of je nu oude borders van bakstenen, steen of spoorbielzen vervangt of een geheel nieuwe tuin aanlegt, met WoodBlocX kun je altijd een mooie, functionele tuin maken. Door borders te maken die door de hele tuin lopen of verschillende niveaus hebben kun je vorm en structuur geven aan je buitenruimte. Bekijk onze pagina over tuinen van klanten eens die boordevol staat met ideeën voor jouw volgende tuinproject.

Ontwerp je tuinborder

Met WoodBlocX kun je oude tuinbakken of borders die van spoorbielzen of bakstenen zijn gemaakt vervangen of volledig nieuwe borders aanleggen. Beide opties zijn net zo eenvoudig, en met de steun van onze ontwerpers en onze vijfsterren klantenservice is er altijd hulp beschikbaar.

Kijk eens naar ons aanbod van kits voor tuinborders of maak je eigen op maat gemaakte ontwerp. Als je een op maat gemaakte oplossing zoekt, neem dan contact op met onze gratis ontwerpservice voor de mooiste verhoogde bakken en borders voor jouw tuin.