Bezig met laden...

Over ons

Wij zijn een familiebedrijf gevestigd in de Schotse Hooglanden

Kennismaken met het team.

Bekijk de video over ons verhaal (alleen in het Engels)

Waar het allemaal is begonnen...

In 1890 begon onze betovergrootmoeder Elsie Munro een houtbedrijf in de buurt van Dornoch, Schotland, terwijl ze twee zonen en negen dochters opvoedde!

Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak werd gezaagd hout, dat voornamelijk uit het buitenland werd geïmporteerd, zeer schaars omdat de scheepvaart te belangrijk was om voor het transport van hout te worden gebruikt.

Na de oorlog richtte de regering de Forestry Commission (Staatsbosbeheer) op, die bevoegd was om land op te eisen zodat er in de toekomst voldoende hout beschikbaar zou zijn in geval van nood. Na de Tweede Wereldoorlog werden de inspanningen verdubbeld om het tekort te compenseren.

Elsie Munro

Het begin van Munro Sawmills

Elsie's kleinzoon Duncan, onze grootvader, bewerkte het hout in Struy en verhuisde naar de omgeving van Dingwall, waar hij een deal sloot met kolonel Vickers, de eigenaar van Tulloch Estate, voor een vrij grote werkplaats op Tulloch Hill.

Hij legde aan weerszijden wegen aan en kocht een stuk land in de buurt van Dochcarty Farm en begon zijn eigen houtzagerij. Het was een rampzalige beslissing, omdat de kleine rivier Peffery naast de houtzagerij overstroomde en ondanks alle inspanningen om het water buiten te houden, het terrein moest worden verlaten. Gelukkig wist Duncan Munro na enkele jaren een locatie op hoger gelegen land te bemachtigen en slaagde er uiteindelijk in een watervoorziening vanuit Loch Ussie te verkrijgen. Deze houtzagerij staat tegenwoordig beter bekend als de Munro Sawmills of Dingwall!

WoodBlocX ontstaat!

In 2001 ontwikkelde Philip Blake, in de voetsporen van zijn vader Duncan, samen met Norman Fawcett WoodBlocX op basis van een idee dat Norman had toen hij probeerde een paar verhoogde bakken te bouwen in zijn moestuin.

Al snel leidde dit ertoe dat er enkele prototypes werden gemaakt en het product gereed werd gemaakt voor de markt. Het lukte ons om WoodBlocX-producten te koop aan te bieden via enkele grote winkels. Dat was fantastisch!

Door de winstmarges die de retailers wilden toevoegen, werd WoodBlocX echter erg duur en met de grote verscheidenheid aan ontwerpen en opties die beschikbaar waren bij dit modulaire systeem, kwam het helaas nooit helemaal van de grond.

WoodBlocX display
WoodBlocX Raymond
WoodBlocX drawing
WoodBlocX leaflet
Phil & Henry Blake - WoodBlocX

Online verkopen

In 2012 besloten Philip Blake en zijn zoon Henry dat het tijd was om WoodBlocX opnieuw op te starten en te vernieuwen! Ze ontwierpen een nieuwe website en ontwikkelden gerichte marketing. Daarna begonnen ze WoodBlocX rechtstreeks vanaf onze website en over de telefoon te verkopen.

Dit betekende dat we zelf rechtstreeks aan onze klanten een betaalbaar en kwalitatief hoogstaand product konden leveren. Het betekende ook dat we onze eigen klantenservice hadden en specifiek voor onze klanten op maat gemaakte ontwerpen konden leveren.

Sindsdien is WoodBlocX elk jaar blijven groeien! Naast onze gratis ontwerpservice bieden we veel verschillende kant-en-klare kits op onze website aan - dit betekent dat we voor bijna elk tuinontwerpproject iets kunnen bieden!

Investering van Dragons' Den

WoodBlocX werd daarbij geholpen toen we er in 2012 in slaagden om financiering te verkrijgen tijdens het BBC2 tv-programma Dragons' Den, en in hetzelfde jaar wonnen we tevens awards op de RHS Chelsea Flower Show, waaraan we sindsdien verschillende keren hebben deelgenomen.

Met een sterke kern van het bedrijf blijven we ook groeien en uitbreiden naar commerciële tuinaanlegprojecten in het VK en Europa, waarbij we landschapsarchitecten en aannemers helpen bij het ontwerpen en bouwen van prachtige buitenruimtes. We leveren nu WoodBlocX aan tuin- en landschapsarchitecten met wie wij samenwerken in meer dan 1500 commerciële projecten!

WoodBlocX on Dragons' Den

Wij groeien door

In 2018 lanceerden we officieel de WoodBlocX-websites in Duitsland, Frankrijk en Spanje en sindsdien zijn we doorgegaan met het openen van nieuwe activiteiten in Nederland, Italië, Denemarken en Tsjechië. We onderzoeken ook de mogelijkheid om uit te breiden naar de VS, waar veel vraag is naar onze producten.

Tot op heden hebben we meer dan 10.000 op maat gemaakte WoodBlocX-ontwerpen en kits voor tuinen in heel Europa geproduceerd en verkocht en WoodBlocX over de hele wereld gestuurd, van Orkney naar Amerika! WoodBlocX is nu niet alleen te vinden in de tuinen van klanten, maar ook in winkelcentra, restaurants, openbare ruimtes, scholen, daktuinen en studentenhuisvesting in het VK en Europa.

WoodBlocX is nu het beste modulaire houtsysteem voor tuinen op de markt en we hebben meerdere awards gewonnen. Met duizenden positieve recensies op Feefo is het duidelijk dat onze klanten dol zijn op WoodBlocX en ook op onze geweldige klantenservice!

logos through time WoodBlocX

Voor persvragen kan je een e-mail sturen naar [email protected]