Bezig met laden...

Hoe je een mortelloze keermuur bouwt met WoodBlocX

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je een keermuur zonder mortel moet bouwen, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Het modulaire karakter van WoodBlocX maakt dit mogelijk omdat onze houten blokken zijn ontworpen om dezelfde stevigheid te bieden als bakstenen of stenen keermuren.

In dit blog leggen we precies uit hoe WoodBlocX werkt en hoe je op materiaal- en arbeidskosten kunt besparen door ons houten BlocX-systeem te gebruiken om een mortelvrije keermuur te bouwen.

In elkaar grijpende keermuurblokken

WoodBlocX is een uniek systeem dat bestaat uit een reeks houten blokken, vergelijkbaar met bakstenen, die aan elkaar worden vastgemaakt met sterke pluggen en laag voor laag kunnen worden opgebouwd om sterke en duurzame keermuren te creëren.

WoodBlocX kan ook worden gebruikt om prachtige verhoogde bakken, vijvers en tuinzitjes te creëren. Onze houten BlocX zijn voorgesneden en voorgeboord en vervolgens onder druk behandeld om tot 15 jaar mee te gaan.

Wanneer ze volgens onze aanbevolen richtlijnen zijn gebouwd, kunnen onze keerwanden van modulaire blokken druk en compressie weerstaan en zijn ze bestand tegen vorst en grondbewegingen. Elke WoodBlocX-plug is bestand tegen een enorme kracht van 0,9 ton. Dat betekent dat jouw structuur niet onder druk vervormt of barst.

Een keermuur ontwerpen

Het toevoegen van keermuren is een uitstekende keuze bij het aanleggen van een tuin. In de meeste gevallen zijn ze een essentieel onderdeel van een ontwerp, maar het kan lastig en ook een redelijke klus zijn als je van plan bent een muur te bouwen of uit te zoeken hoe je een bestaande muur het beste kunt vervangen.

Onze gratis ontwerpservice heeft de afgelopen 10 jaar duizenden klanten geholpen om ervoor te zorgen dat ze precies krijgen wat ze nodig hebben voor hun keermuren. We gebruiken de afmetingen en ideeën van klanten om niet alleen nauwkeurige en gedetailleerde 3D-plannen te maken, maar ook om aanvullende ontwerpideeën te bieden om hun keermuurontwerp zo goed mogelijk te maken - of het nu gaat om het toevoegen van decoratieve lagen of zitplaatsen of het bouwen van een traptreden, ons ontwerpteam staat voor je klaar.

Mortelloze muren van WoodBlocX kunnen voor de veiligheid tot een maximale hoogte van 1,05 m worden gebouwd. Als een hogere keermuur nodig is, kunnen we jouw keermuurontwerp stapsgewijs uitvoeren door een reeks lagen toe te voegen.

Dit zijn enkele van onze klantontwerpen voor keermuren via onze gratis ontwerpservice (klik om te vergroten)

 Hoe je een mortelloze keermuur bouwt

Zoals gezegd, wanneer je met WoodBlocX een keermuur bouwt, heb je minder afval en lagere arbeidskosten - nu leggen we uit hoe!

Onze doe-het-zelf in elkaar grijpende keermuurblokken kunnen door iedereen worden gebruikt, er zijn geen speciale bouwvaardigheden nodig. We bieden stapsgewijze bouwinstructies bij elke bestelling en alle ondersteuning die je nodig hebt om jouw project van de grond te krijgen.

De grond voorbereiden

Dezelfde regels gelden bij het bouwen van elke WoodBlocX-structuur; begin met een vlakke ondergrond (dit is erg belangrijk!). Dit kan wat graafwerk vergen om ervoor te zorgen dat je jouw eerste BlocX-laag op een egaal en vlak oppervlak legt - gebruik een waterpas en wat samengeperst bouwzand of klein grind om het meest nauwkeurige startpunt te krijgen. Als jouw structuur steunbalken bevat en je een muur bouwt tegen een verhoogd deel van de tuin, moet je de ruimte voor deze steunbalken uitgraven (bekijk een demovideo).

Er zijn geen noemenswaardige funderingen of grondwerk nodig om een WoodBlocX-keermuur te bouwen en onze muren zijn voorzien van steunbalken die de structuur verankeren in het deel van de tuin dat je wilt tegenhouden.

Als je rechtstreeks op aarde of gras bouwt, gebruiken we grondpennen - deze sterke metalen staven worden in de basislaag van blokken bevestigd. Het is bewezen dat de combinatie van steunbalken en grondpennen onze keermuren op hun plaats houdt. Als je rechtstreeks op beton of bestrating bouwt, leveren we hoekplaten die moeten worden vastgeschroefd in het oppervlak waarop je bouwt.

Jouw mortelloze structuur bouwen

Zodra de eerste laag BlocX op een vlakke ondergrond is gelegd, bouw je de structuur op volgens de stapsgewijze instructies die bij je bestelling zijn geleverd. In deze aanwijzingen zie je precies waar de pluggen op elke laag moeten worden geplaatst. Je bouwpakket bevat ook een set stalen hoekplaten. In de instructies kun je exact zien waar en wanneer je ze moet plaatsen. De hoekplaten ondersteunen de pluggen bij het bevestigen van de keermuur en moeten tussen de voorkant van de keermuur, tussen de steunbalken en onder de bovenste afdekkingslaag worden geplaatst.

Houd er rekening mee dat als je traptreden, een zitgedeelte of lagen in jouw keermuur bouwt, het bouwproces iets anders zal verlopen, maar alle principes zijn hetzelfde. We zijn er om je te helpen als je vragen hebt.

Geen druppel mortel nodig!

Als de muur eenmaal is opgebouwd, moet deze worden afgewerkt met een afdekkingslaag naar keuze; ofwel onze populaire traditionele afdekking met een lichte overhang, ofwel onze eigentijdse afdekking die gelijk loopt met de structuur.

Om jouw afdekking te installeren, moet de bovenste laag pluggen met 3 inkepingen worden afgesneden. Ons modulaire WoodBlocX-systeem is een fantastisch alternatief voor traditionele keermuren gemaakt van bakstenen en mortel en het mooiste van alles is dat het heel leuk is om te bouwen!

Waarom zou je voor WoodBlocX kiezen als keermuur

  •     GRATIS ontwerpservice voor keermuren
  •     Zelf bouwen - lagere arbeidskosten
  •     Geen noemenswaardig grondwerk nodig
  •     Geen snijwerk, mortel mengen of afval
  •     Eenvoudig te volgen stapsgewijze instructies
  •     Ondersteuning door ons vriendelijke team

Mortelloze keermuurontwerpen van WoodBlocX

Het mooie van het creëren van modulaire keermuren met WoodBlocX is dat de ontwerpmogelijkheden eindeloos zijn! Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen van een op maat gemaakte structuur die perfect past bij jouw tuin. Of je nu op zoek bent naar een rechte muur of een gebogen keermuur of zelfs een muur met een geïntegreerd zitgedeelte, onze gratis ontwerpservice zorgt ervoor dat je precies krijgt wat je nodig hebt.

Kijk eens naar enkele ontwerpen voor keermuren van onze klanten.

Bekijk meer tuinen van klanten

Een mortelloze keermuur bouwen met WoodBlocX

We helpen je vandaag nog aan de slag

We zijn er om je te helpen met ideeën en advies over het bouwen van een keermuur voor je tuin. 

Krijg direct een prijs voor een keermuur met behulp van onze rekentool voor keermuren, of neem contact op met onze gratis ontwerpservice als je iets op maat nodig hebt.

Ons vriendelijke team staat klaar om je advies te geven en jouw vragen te beantwoorden via telefoon, e-mail of live chat.