Bezig met laden...

Ricky's zithoek bij de vuurkorf

Een gezellige gebogen zithoek die het hele jaar door kan worden gebruikt

Hoe de tuin eerst was

Ricky's tuin was een grote nieuwbouwtuin met een klein terras en veel gazon. De tuin ligt op een zeer lichte helling, waarin probleemloos vlakke delen kunnen worden gemaakt. De tuin profiteert ook van de volle zon en is ideaal voor struiken en planten en om groenten te kweken en je van dag tot nacht buiten te vermaken.

We werken veel samen met eigenaren van nieuwbouwhuizen om hen te helpen hun tuinen te transformeren van saai naar mooi door het toevoegen van verhoogde bakken en borders voor het kweken van planten en groenten, steunmuren voor tuininrichting, toegankelijke vijverbakken voor het aantrekken van wildlife en functioneel en veelzijdig tuinmeubilair.

Het ontwerp

Nadat hij ons adembenemende ontwerp voor een ronde plantenbank bij de vuurkorf op Instagram had gezien, wilde Ricky iets soortgelijks voor zijn tuin, maar hij had enkele aanpassingen nodig qua ontwerp en algemene tuininrichting. Hij wilde het eenvoudig houden met een hoge rugleuning en zitruimte voor maximaal 10 personen.

Hij gebruikte onze gratis ontwerpservice en nam contact op met ons team met zijn ideeën en afmetingen en ze werkten aan diverse ontwerpen. Na enkele aanpassingen hier en daar was het WoodBlocX-ontwerp van Ricky klaar!

Bouwen met WoodBlocX

Ricky: “De structuur was heel eenvoudig te bouwen, veel eenvoudiger dan ik had gedacht. De instructies hielpen veel, omdat elk blok een kleurcode had. Ik heb alle blokken in aparte stapels gelegd, zodat ik wist welke ik moest nemen voor elke kleur. Het kostte me ongeveer een week om het in elkaar te zetten, ik was 's avonds na het werk een paar uur per dag bezig. Omdat die hoek van mijn tuin licht oploopt, heb ik die vlak gemaakt voordat ik de blokken in elkaar zette.”

Bovenstaande afbeeldingen: voorbeelden van onze stapsgewijze diagrammen

Het uiteindelijke ontwerp

Het gedeelte van de tuin waar de bank zou worden gebouwd, moest enigszins worden geëgaliseerd - we raden altijd aan om het gebied waar jouw WoodBlocX-structuur moet worden gebouwd te egaliseren om ervoor te zorgen dat deze stabiel blijft. Ricky creëerde een cirkel die past bij het halfronde ontwerp van zijn bank. Zodra Ricky's ontwerp klaar was, ontving hij zijn bestelling binnen slechts drie werkdagen.

Voor dit ontwerp van een ronde vuurkorfbank moeten klanten hun eigen voorkeursmateriaal voor het zitgedeelte kopen. Ricky koos natuursteen voor de afwerking.

Belangrijkste kenmerken

Mooie zitgelegenheid in de tuin bouwen met WoodBlocX

Ons tuinmeubilair is een briljant alternatief voor traditionele zitmogelijkheden voor buitenshuis. Het is sterk, duurzaam en onderhoudsvrij. Alle zitopties die op onze website worden vermeld, kunnen volledig worden aangepast, zodat je iets kunt krijgen dat volledig uniek is voor jou. Kies uit prachtige plantenbanken, zithoeken met opbergruimte of eenvoudige picknicktafels gemaakt van ons prachtige ruw gezaagde hout.

Onze ronde plantenbank voor bij de vuurkorf bouwen

Deze bank is, net als al onze modulaire structuren, gebouwd met onze houten BlocX en sterke pluggen. Interne steunbalken houden de structuur bij elkaar, waardoor deze supersterk is. Bekijk de video hieronder om te zien hoe bouwen met WoodBlocX in z’n werk gaat.

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.