Bezig met laden...

De verhoogde tuin van Beth

Een saaie nieuwbouwtuin omtoveren tot een kleurrijk genot

Beth had een typische kleine nieuwbouwtuin met slechts één groot stuk gazon, onder het gras lag zware kleigrond die niet ideaal is voor het kweken van planten. De tuin is echter op het zuiden gericht, waardoor deze perfect is voor het groeien dankzij de hoeveelheid daglicht die ze krijgt, en omdat de tuin klein en omheind is, biedt deze beschutting tegen de wind.

Zoals de tuin eerst was ---->

De tuin plannen

Beth heeft de inrichting van de tuin zelf gepland met behulp van vier grote WoodBlocX-constructies om delen van de tuin te verhogen. Ze koos voor onze Urban Corner verhoogde bak voor de achterkant van de tuin, waarbij ze een tuinbak gebruikte om een bestaande appelboom te omkaderen, en twee L-vormige verhoogde bakken voor het voorste gedeelte.

Voorbereiding en bouwen

Beth heeft zelf het voorbereidende werk gedaan en de structuren gebouwd met onze stapsgewijze instructies gedurende enkele weken.

Voor constructies zoals die van Beth die op gras zijn gebouwd, leveren we grondpennen. Dit zijn een reeks lange stalen staven die aan de eerste laag BlocX worden toegevoegd om de structuur in de ondergrond te verankeren.

Het eindontwerp

De voltooide tuin van Beth bestaat uit een centraal grasveldje omzoomd met L-vormige borders die elkaar weerspiegelen; dit creëert twee afzonderlijke delen in de tuin; ze heeft een decoratieve boog tussen de plantenbakken en klimplanten toegevoegd die de tuin uiteindelijk zullen bedekken.

Het achterste gedeelte van de tuin met de twee hoekbakken bevat nog steeds een centrale grasstrook, maar heeft nu twee gebieden aan elke kant die met wilde bloemen en bijen- en vlindervriendelijke planten zijn gevuld om een wildere uitstraling te creëren. Beth heeft ook steenslag en een hangstoel toegevoegd.

De achterste verhoogde bakken zijn vol kleur en Beth heeft latwerk aan de schutting bevestigd voor klimplanten achter een deel van een verhoogde bak.

De tuin is dankzij Beth’s creatieve visie volledig getransformeerd.

Functies

WoodBlocX gebruiken voor verhoogde borders

Of je nu je borders wilt verhogen voor betere toegankelijkheid, de bodemgesteldheid wilt verbeteren of gewoon iets aan je tuin wilt toevoegen, WoodBlocX is een geweldige oplossing dankzij de flexibiliteit die het biedt bij het ontwerpen en het prachtige eindresultaat. Bovendien kun je onze kits zelf bouwen (bekijk hier onze video Hoe bouwen met WoodBlocX), zijn er geen technische vaardigheden nodig en zijn alle onderdelen op maat gemaakt. Volg gewoon de stapsgewijze instructies.

Kies uit onze kant-en-klare kits met verhoogde bakken in alle soorten en maten, of voeg jouw eigen afmetingen toe voor rechthoekige, vierkante, ronde, L-vormige en achthoekige verhoogde bakken met behulp van onze rekentools. Of geef je plannen aan ons door en gebruik onze gratis ontwerpservice. Ons team zal jouw ideeën en afmetingen gebruiken om iets te creëren dat volledig op maat is gemaakt voor jouw tuin.

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

We hebben slechts een paar eenvoudige afmetingen nodig om te beginnen.

Je bent niet verplicht om te kopen en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.