Bezig met laden...

Ben's nieuw aangelegde Japanse zentuin

Van een generieke nieuwbouwtuin tot een WoodBlocX zen-paradijs!

Nieuwbouwtuinen die aan kopers worden overgedragen bestaan meestal slechts uit twee kenmerken: graszoden en bestrating. Hoewel de koper met een blanke lei kan beginnen, blijft de tuin vaak in deze staat; en ontbeert deze vele jaren aantrekkelijke accenten en goede plantgrond.

Met verhoogde bakken van WoodBlocX beschik je over een geweldige oplossing om het broodnodige groen en functionele ruimte toe te voegen en zo een tuin te creëren die volledig op maat is gemaakt voor de eigenaar.

Ben's tuin paste volledig in het stereotype beeld van een nieuwbouwtuin, maar hij had een visie voor het perceel van 120 m2: een multifunctionele, onderhoudsarme zentuin met permacultuur aanleggen om voedsel te verbouwen en ecosystemen te creëren, maar tegelijkertijd ook een stijlvolle ruimte maken om te ontspannen en te entertainen.

Het perceel

De locatie had alle benodigde elementen om zijn doel te bereiken: tuin gericht op het zuidwesten, veel direct zonlicht, grenzend aan weilanden, wat helpt om nog meer nuttige wildlife en bestuivers naar de tuin te lokken.

Waarom kiezen voor WoodBlocX?

Ben overwoog aanvankelijk om spoorbielzen van 2,40 m te gebruiken voor zijn project, maar het zou moeilijk zijn om de vormen en verschillende uitsneden te maken voor de specifieke vormen die hij in gedachten had. WoodBlocX bood hem veel meer veelzijdigheid en een optie die geen extra kosten van vakmensen inhield.

Onze gratis ontwerpservice

Ben diende zijn ideeën en ontwerp voor inrichting van de ruimte in. Calum, een van onze designers, maakte de ontwerpschets en berekende wat er nodig was om het ontwerp tot leven te brengen, waarbij hij zijn expertise gebruikte om enkele suggesties te doen hoe het ontwerp verbeterd kon worden.

 Er was een pergola in het midden van zijn tuin gepland. Calum voegde de afmetingen die Ben had verstrekt aan het ontwerp toe, waarbij hij de afmetingen tussen de verhoogde bakken en de steunbalken van de pergola aangaf om ervoor te zorgen dat er aan beide zijden voldoende toegang was.

Geweldige service

Alle klanten die onze gratis maatwerk ontwerpservice gebruiken, ontvangen een gepersonaliseerd designpakket met gedetailleerde tekeningen van het ontwerp, waardoor klanten een goed inzicht krijgen hoe hun uiteindelijke ontwerp eruit zal zien in hun tuin.

Weergave van het aanvankelijke ontwerp
Weergave van bovenaf van het aanvankelijke ontwerp

Het resultaat

Het uiteindelijke ontwerp omvat een grote L-vormige verhoogde bak met geïntegreerde zitplaatsen, een verhoogde tuinvijver aan de voorkant van de tuin, een tafel en bank in het midden die netjes onder de pergola staat en een lange rechthoekige verhoogde bak met geïntegreerde zitplaatsen die de L-vorm aan de andere kant van de tuin weerspiegelt.

Voor de looppaden tussen de verhoogde bakken heeft Ben decoratieve leisteenschilfers en stenen tegels gebruikt voor de ultieme onderhoudsarme afwerking.

Na het voorbereidende grondwerk bouwden Ben en zijn partner Dom in vier weekenden zelf het volledige WoodBlocX-systeem. Ze werden blijkbaar bijgestaan door hun kat Mr. Pants.

Het WoodBlocX-deel is het aantrekkelijke voorste gedeelte van de achtertuin dat het meest zichtbaar is vanuit het huis. Dit loopt door naar het meer verborgen achterste gedeelte van de tuin, waarin een kas, regenwaterton, compostbakken en een volière met een zwerm kwartels staat. Dit vormt een grotendeels gesloten permacultuursysteem op kleinstedelijke schaal.

Vat je ervaring met WoodBlocX in één zin samen

Ben zei: “WoodBlocX bood een uitstekende ontwerpservice, nauwkeurig bewerkte materialen, in totaal goede prijskwaliteit, efficiënte levering en aftersales service.”

"Ben’s garden was a brilliant and varied design to work on. I made a number of changes and suggestions to his original design to ensure it would provide the best solution possible.

For all bespoke designs we will use our knowledge and expertise to create an alternative that the customer may not have considered in the first place. In Ben’s case an alternative design with integrated seating in the two adjacent raised beds was included. I also widened the pathways between the raised beds to ensure there's enough space for a standard wheelbarrow to pass though."

Zie de transformatie in deze video

Bekijk onze video's om te zien hoe je kunt bouwen en wat je nog meer kunt bereiken met WoodBlocX.

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.