Bezig met laden...

Tips om waarde aan je tuin toe te voegen

Er zijn zoveel manieren om waarde toe te voegen aan je tuin. Of je nu de ultieme buitenruimte wilt maken waar jij en je gezin van kunt genieten of dat je op langere termijn denkt om je huis in de toekomst mogelijk te verkopen.

Als je je tuin aantrekkelijker maakt door bepaalde accenten toe te voegen of door een snelle update, kan dat een groot verschil maken voor de waarde van je woning. Een mooie, goed onderhouden tuin kan de totale waarde van je woning met naar schatting 20% vermeerderen en door bepaalde populaire verbeteringen te maken kan dat percentage nog hoger zijn. Als jouw tuin een opfrisbeurt nodig heeft, vind je in deze blog snelle en eenvoudige ideeën die allemaal zonder tussenkomst van vakmensen kunnen worden uitgevoerd.

Ons modulaire houtsysteem kan worden gebruikt om een groot aantal tuinconstructies te bouwen, van moestuinbakken, keerwanden, zitplaatsen en verhoogde vijvers tot nog creatievere ontwerpen waarin talrijke verschillende elementen zijn geïntegreerd.

Kijk eens naar onderstaande ideeën om te zien hoe je met WoodBlocX je tuin kunt transformeren.

Buitenkeuken

Volgens Houzz kan het toevoegen van een buitenkeuken aan je tuin een enorm rendement van 36% op je investering opleveren. Deze slimme uitbreidingen kunnen jouw tuinervaring echt verbeteren en zijn perfect voor iedereen die van entertainment in de buitenlucht houdt en dan hebben we het niet alleen over een barbecue voor op de hoek van een terras!

Er zijn keukenapparaten die specifiek ontworpen zijn voor buitenkeukens en eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in een modulaire buitenkeuken of bar van WoodBlocX. Als je gebruik maakt van onze gratis ontwerpservice zorgt ons ontwerpteam dat jouw keuken perfect in de buitenruimte past.

Tuinen met hoogteverschillen

Door delen van de tuin te egaliseren of hellende gedeelten met elkaar te verbinden via paden of borders met niveaus zal je de aantrekkingskracht van een woning met een hellende tuin echt vergroten. Onze klanten maken gebruik van keerwanden en trapjes, plantenbakken en zitbankjes op verschillende niveaus om iets moois te maken van hun glooiende tuin.

Lees onze blog over tuinen met hoogteverschillen om te zien hoe tuinen getransformeerd zijn met WoodBlocX.

Ideeën voor WoodBlocX-kits voor glooiende tuinen

Moestuinbakken om groenten te kweken

Een plek in je tuin maken voor het kweken van groenten is een geweldige manier om waarde aan je tuin toe te voegen. Je hebt geen grote tuin nodig om je eigen producten te gaan kweken, en je hoeft ook geen enorme ruimte vrij te maken in een grote tuin. Onze moestuinbakken kunnen zo worden ontworpen dat ze in jouw tuin passen. Als je weinig ruimte hebt, kunnen we smalle en hoge plantenbakken maken of als je een moestuinbak op een bepaalde plaats wilt en een hoekvorm nodig hebt, ga dan naar onze gratis ontwerpservice.

Gebruik onze rekentool voor moestuinbakken voor standaardvormen zoals rechthoeken, vierkanten, achthoeken, L-vormen en cirkels en voeg je eigen afmetingen toe.

Onze populairste vormen voor moestuinbakken

Pizzaoventafels

Van buitenkeukens en bars tot pizzaovens!  Onze pizzaoventafels zijn als ruimtebesparende optie gemaakt voor het koken in de buitenlucht. Elk ontwerp bevat een basis waarop de pizzaoven wordt geplaatst en ruimte voor houtblokken eronder; de grotere ontwerpen zijn voorzien van een werkblad en een geïntegreerd zitbankje.

Pizzatafelcombinaties

Onderhoudsarme waterpartijen

Hoewel een vijver niet van doorslaggevend belang is bij de verkoop van een woning, kun je met een onderhoudsarme vijverbak of waterpartij je tuin verfraaien en nuttige diersoorten aantrekken. Het geluid van stromend water kan ook een rustgevende omgeving creëren.

Als je wat vissen wilt houden of waterplanten wilt zetten, hebben wij een ruim aanbod aan verhoogde vijvers. Gebruik onze rekentool voor vijvers voor grote of kleine ontwerpen.

Onze populairste vormen voor vijverbakken

Een zithoek bij de vuurkorf maken

Door een gezellige zithoek met een vuurkorf in je tuin te maken, schep je een ruimte die je het hele jaar door voor entertainment buiten kunt gebruiken vanwege de warmte en sfeer die een vuurkorf biedt. Daarbij kan het waarde toevoegen door de extra leefruimte die je in de tuin maakt. Zitplekken bij een vuurkorf worden doorgaans rond de vuurkorf gebouwd, zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte en volop zitplaatsen hebt.

Wij hebben een assortiment aan rechte en gebogen vuurkorfbanken en elk ontwerp kan worden aangepast via onze gratis ontwerpservice.

Ideeën voor een zithoek bij een vuurkorf

Prachtige borders toevoegen

Mooie, goed onderhouden tuinborders brengen de tuin tot leven. Zowel op schaduwrijke plekken als in de volle zon helpt de extra kleur echt om je tuin te verbeteren. Zorg bij borders op grondniveau met een aangrenzend gazon, dat je de gazonranden afsteekt en kort knipt voor een nette, opgeruimde look - je kunt ook decoratieve schors toevoegen als mulch om onkruid tegen te gaan.

 

Bij verhoogde tuinborders is WoodBlocX een geweldig alternatief voor spoorbielzen en kan er rechtstreeks op aarde, gras, bestrating, asfalt of beton worden gebouwd. De borders kunnen elke hoogte hebben, van lage borders die een gebied omkaderen tot hoge, toegankelijke borders en de breedte kan variëren van heel smal tot extreem breed. Wij raden altijd aan dat je erop let dat je tot de achterkant van de border kunt reiken.

Wij delen 14 verschillende ideeën in onze blog Ideeën voor verhoogde plantenbakken. Neem eens een kijkje om wat inspiratie op te doen.

Met WoodBlocX voeg je waarde toe aan je tuin

Ga vandaag nog aan de slag

Ons getalenteerde team van ontwerpers staat klaar om je te helpen de allerbeste WoodBlocX-oplossingen voor jouw tuin te vinden, of je nou advies nodig hebt over de beste hoogte voor je verhoogde bak of over een op maat gemaakte buitenkeuken die je in je tuin wilt maken.

Gebruik onze gratis ontwerpservice voor op maat gemaakte ontwerpen of kijk eens naar de honderden kant-en-klare kits die allemaal volledig aanpasbaar zijn. Of gebruik onze rekentools voor verhoogde bakken, keerwanden of vijverbakken en geef je eigen afmetingen op om direct een prijs te krijgen.