Bezig met laden...

Ideeën voor hoge verhoogde bakken om jouw tuin te verbeteren

Het is geen geheim dat het kweken van planten en groenten in verhoogde bakken veel eenvoudiger en gemakkelijker gaat. Of je nu bakken wilt die net iets boven de grond zijn of dat je kiest voor hoge verhoogde bakken om het tuinieren oneindig veel gemakkelijker te maken, bij WoodBlocX staan we klaar om je daar een handje bij te helpen!

We hebben enkele van de beste ideeën voor verhoogde bakken uitgezocht uit de eigen tuinen van onze klanten om je te laten zien hoe effectief hoge plantenbakken eruit kunnen zien in de tuin en op welke manieren ze kunnen worden gebruikt om een ruimte te verbeteren of het tuinieren te vergemakkelijken.

 Kan een verhoogde bak te hoog zijn?

Het antwoord hangt volledig af van jouw eigen lengte en je behoeften voor het tuinieren. We hebben een trend opgemerkt bij de hoogte van onze verhoogde bakken, waarbij hoge verhoogde bakken steeds populairder worden.

De hoogte van WoodBlocX-bakken neemt toe in stappen van 10 cm, waarbij onze laagste verhoogde bak begint bij een hoogte van 25 cm. De maximale hoogte die we aanbieden is 1,05 m, maar de meeste klanten kiezen ervoor om een verhoogde bak te bouwen die tussen 0,45 m en 0,95 m hoog is.

Wat kan ik planten in een diepe verhoogde bak?

Het simpele antwoord is alles wat je maar wilt! Door de diepte van een hoge verhoogde bak hebben wortelgewassen zoals aardappelen, wortelen en pastinaak voldoende ruimte om diep in de grond te groeien, terwijl groenten met ondiepe wortels ook goed kunnen gedijen. Je wilt geen groenten kweken? Hoge verhoogde bakken zijn ideaal voor alle struiken, planten en bomen, omdat de wortels door de diepte van de bak de ruimte krijgen om te groeien.

Dit blog zit boordevol ideeën als je wilt weten wat je in een moestuinbak kunt kweken.

Wat is de beste manier om een diepe verhoogde bak te vullen?

Dit hangt helemaal af van wat je wilt kweken, maar allereerst raden we je altijd aan een voering in je verhoogde bak aan te brengen, ongeacht de hoogte van het ontwerp dat je wilt bouwen. Dit biedt extra bescherming voor het hout en zorgt ervoor dat jouw WoodBlocX-structuur de volledige levensduur van meer dan 15 jaar meegaat. In dit blog vind je alle informatie die je nodig hebt voor het bekleden van een verhoogde bak.

We raden ook aan om een drainagelaag van hardcore, zand, grind of zelfs organisch materiaal zoals boomstammen en takjes te maken op de bodem van je verhoogde bak. Dit vermindert de hoeveelheid tuinaarde die je nodig hebt voor het vullen van de resterende ruimte in jouw WoodBlocX-structuur.

Bouwen met WoodBlocX is ook supereenvoudig, bekijk deze korte video om te zien hoe.

Ideeën voor hoge tuinbakken

Zie hoe klanten onze hoge verhoogde bakken in hun tuinen hebben gebruikt, variërend van bakken in kleine ruimtes tot bakken die op hellingen op zijn gebouwd.

Hoge moestuinbakken om groenten te kweken

Groenten kweken is oneindig veel gemakkelijker in hoge moestuinbakken! Je eigen voedsel kweken vergt veel zorg en aandacht, maar de resultaten zijn het waard. Als je een moestuin op grondniveau hebt, kan het water en voeding geven, onkruid wieden en het verzorgen van de planten inhouden dat je veel voorover moet buigen.

Met onze rekentool voor verhoogde bakken kun je een moestuinbak ontwerpen die perfect bij jou past. Kies uit rechthoeken, vierkanten, cirkels, L-vormen en achthoeken - al deze vormen kunnen worden ontworpen met een hoogte die bij jou past.

Ideeën voor smalle maar hoge plantenbakken

Hoge, smalle plantenbakken zijn perfect voor kleine ruimtes, kleine stadstuinen en zelfs balkons, en ze kunnen je op meer dan één manier helpen om ruimte te besparen.

Het is duidelijk dat je door de smalle breedte ruimte bespaart, maar door de hoogte kan je zelfs nog meer ruimte besparen. Planten in lage containers of lage verhoogde bakken kunnen gaan spreiden en meer ruimte in beslag nemen. Bij een hoge plantenbak kunnen de planten langs de bak omlaag hangen, waardoor het lijkt of je meer ruimte op de grond hebt. Kies uit standaard rechthoekige verhoogde bakken of kies een L-vorm voor hoeken.

Populaire hoge kits kopen

Ideeën voor hoge tuinborders

Door de hoogte van je tuinborders te verhogen, zul je de aanblik van de tuin verbeteren en kun je de borders ook veel beter beheersen. Ze zullen er fantastisch uitzien.

Wanneer je WoodBlocX gebruikt, kun je de originele vorm van de borders rondom je tuin volgen, of ze nu recht, hoekig of gebogen zijn. Of je kunt dingen veranderen en wat extra accenten toevoegen, bijvoorbeeld door de borders iets te laten uitsteken of door zitplaatsen toe te voegen. Gebruik onze gratis ontwerpservice voor op maat gemaakte ontwerpen van hoge borders.

Ideeën voor hoge verhoogde borders voor hellingen

Er zijn twee manieren waarop je hoge verhoogde bakken kunt gebruiken in glooiende tuinen. Bij steilere hellingen kunnen onze hoge verhoogde borders op verschillende niveaus worden gemaakt om de glooiing in de tuin optimaal te benutten. Deze casestudy van een klant is een goed voorbeeld. Je kunt zelfs traptreden naast het ontwerp voor de helling toevoegen met behulp van onze kit voor trappen of door gebruik te maken van onze gratis ontwerpservice.

Bij tuinen met een lichte helling kunnen hoge bakken aan één kant enigszins in de helling ingebouwd worden om een vlak oppervlak voor beplanting te maken.

Ideeën voor hoge verhoogde borders voor betere toegankelijkheid

Hoge verhoogde bakken zijn ideaal voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Door de extra hoogte zijn de bakken veel beter toegankelijk voor het planten, wieden en oogsten.

We begrijpen dat voor rolstoelgebruikers een verhoogde bak met één hoogte niet voor iedereen geschikt is - daarom hebben we een gratis ontwerpservice die een ontwerp kunnen maken dat is afgestemd op jouw behoeften! We kunnen zelfs een oppottafel of een rolstoeltoegankelijke ruimte in het ontwerp voor de verhoogde bak opnemen - kijk eens naar onze ontwerpen voor toegankelijke verhoogde bakken.

Voor mensen met beperkte mobiliteit of voor iedereen die zijn tuin toekomstbestendig wil maken, kun je met hoge tuinbakken het tuinieren een stuk minder zwaar maken. Lees onze blog hoe je een tuin toegankelijk maakt.

Kits voor plantenbakken om je tuin toegankelijk te maken

Bouw hoge verhoogde bakken in je tuin

Ga vandaag nog aan de slag

Met onze rekentools voor verhoogde bakken kun je het best een structuur maken die de perfecte hoogte heeft voor jou. Bekijk ons aanbod van kits voor toegankelijke verhoogde bakken of maak gebruik onze gratis ontwerpservice om exact te krijgen wat je nodig hebt. Welke optie je ook kiest, ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en om je hulp en advies te geven tijdens je project.