Bezig met laden...

Helen en Mitchells op maat gemaakte plantenbak met zitbankje

Een verhoogde border, maar toch heel anders!

De nieuwbouwtuin van Helen en Mitchell bestond voornamelijk uit gazon met volwassen beplanting aan de achterkant en een kleine patio. Hoewel de tuin rechthoekig was, was deze ook hellend in twee richtingen. Het paar wilde graag een oplossing vinden voor één kant en tevens wat meer groen bij de schutting toevoegen met verhoogde beplanting in plaats van een gewone border langs de rand van het gazon te maken om planten te zetten.

 

Hoe de tuin eerst was ---->

De tuin plannen

Helen en Mitchell hadden een structuur in gedachten die ze vanuit het keukenraam zouden kunnen zien, en om die reden wilden ze meerdere niveaus inbouwen. Omdat de tuin op het zuiden ligt, wilden ze ook enkele boompjes planten die schaduw bieden en daarom zijn de verhoogde bakken ontworpen met een grootte die daarvoor geschikt is.

Nadat ze contact met ons ontwerpteam hadden opgenomen met hun afmetingen en ideeën, leverde het team een aantal ontwerpen aan op basis van hun wensen, waaronder één met een geïntegreerd bankje. Helen en Mitchell waren dol op het idee en hun uiteindelijke ontwerp bestond uit een L-vormige verhoogde bak met meerdere niveaus en een zitbankje. Helen en Mitchell kozen dit ontwerp voor hun tuin.

Voorbereiding en bouwen

Helen en Mitchell verwijderden een grasstrook om de ondergrond waarop ze wilden bouwen te effenen en volgden onze stapsgewijze instructies om hun structuur laag-voor-laag op te bouwen. Helen merkte op dat zodra de eerste laag eenmaal gelegd was, het bouwen erg gemakkelijk was.

Zowel de L-vormige als de rechthoekige verhoogde bak zijn voorzien van interne steunbalken die extra stevigheid bieden. Voordat ze de afdekkingslaag toevoegden, brachten ze een beschermende voering aan in elke plantenbak, plaatsten de afdekking en vulden de bakken met aarde.

 

Het uiteindelijke ontwerp

In de op maat gemaakte plantenbakken zijn miniatuurbomen en coniferen gezet met grassen, varens en seizoensgebonden perkplanten als onderbeplanting. Er zijn ook bloembollen geplant die in het voorjaar wat extra kleur geven.  De meeste bomen en struiken zijn wintergroen, zodat de bakken er fleurig uit blijven zien gedurende de wintermaanden .

Aan de zijkant van de L-vormige verhoogde bak is een klein terras aangelegd en langs de hele structuur loopt een grindrand om een looppad te creëren dat in alle weersomstandigheden kan worden gebruikt Het geïntegreerde bankje is een heerlijke plek om te ontspannen en van de nieuwe plantenbak te genieten terwijl je uitkijkt op de rest van de tuin.

Belangrijkste kenmerken

Voeg functionele en mooie plantenbanken toe aan jouw terras of tuin 

Ga tussen de planten zitten en geniet van de tuin. Onze plantenbanken zijn ideaal als je dicht bij de natuur wilt komen en kunnen eenvoudig in onze ontwerpen worden geïntegreerd. Kies uit onze kant-en-klare plantenbankkits of maak gebruik van onze gratis ontwerpservice en laat ons bekwame ontwerpteam iets op maat voor jouw tuin maken.

 

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.