Bezig met laden...

Colins verhoogde vijver en pergola

Een prachtige waterpartij toevoegen aan een verzorgde bestaande tuin

Colin had een grote vlakke gravelstrook voor zijn tuinhuisje waar hij graag wat mee wilde doen om iets bijzonders aan zijn tuin toe te voegen. Omdat de rest van zijn tuin al uit een goed onderhouden gazon, bloemperken en borders bestond, wilde hij graag een waterpartij toevoegen.

Hoe de tuin eerst was ---->

De tuin plannen

Colin koos voor een van onze dubbelwandige vijvers. Voor het ontwerp maakte hij gebruik van onze rekentool voor vijvers, waarin je je eigen afmetingen voor grote en kleine vijvers kunt toevoegen. Sommige van onze grotere vijvers hebben een 'dubbele wand' voor extra stabiliteit. Het buitenste gedeelte is bovendien een ideale ruimte voor decoratieve beplanting aan de randen van de vijver.

Dit specifieke deel van Colins tuin staat het grootste deel van de dag in de volle zon. Daarom schakelde hij een plaatselijke timmerman in om een op maat gemaakte pergola te maken op basis van de afmetingen van de vijver.

Voorbereiding en bouwen

Het terrein werd geëgaliseerd en Colin koos ervoor om de eerste laag BlocX in een mortellaag te leggen. Hij volgde de meegeleverde stapsgewijze bouwinstructies om de constructie te bouwen en voltooide het bouwproject met de bijgeleverde afdekkingslaag.

De pergola werd door een plaatselijke timmerman gebouwd, waarbij de staanders bestonden uit behandelde omheiningspalen van 10 x 10 cm die op volledige diepte in elke hoek werden geplaatst voordat ze met compost werden gevuld.

Het uiteindelijke ontwerp

De vijver voegt een nieuw accent toe aan Colins tuin. In de border zette hij planten die goed gedijen dicht bij het water en soorten die wildlife aantrekken zoals Hartelelie en Paddenlelie aan de zijkanten, Rodgerseria, varens, Astilbe en Kamperfoelie aan de voorkant en Penningkruid, Campanula en Lobelia.

De vijver is beplant met vijverwiet en waterlelies en gevuld met zeven goudvissen. Colin heeft een zelfgemaakt frame met net toegevoegd dat moet voorkomen dat reigers zijn vissen stelen!

Key features

Maak een prachtige, unieke verhoogde vijver voor je tuin met WoodBlocX

Met onze vijverkits kun je snel en eenvoudig een vijver aan jouw tuin toevoegen. Wij hebben een ruim aanbod van kant-en-klare kits voor allerlei soorten tuinen, een rekentool voor vijvers waarmee je je eigen afmetingen kunt opgeven. Neem contact op met onze gratis ontwerpservice voor op maat gemaakte ontwerpen.

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.