Bezig met laden...

Luke's keermuur en trap

Twee delen van de tuin samenbrengen met een op maat gemaakt ontwerp voor een WoodBlocX-keermuur

Luke zocht een oplossing om de ruimte tussen zijn terras en gazon met elkaar te verbinden als onderdeel van zijn tuinrenovatieproject. Er was een behoorlijk groot hoogteverschil van 1,30 m tussen de boven- en onderkant van de helling en het was ook nogal een lastige ruimte omdat er aan weerszijden van de opening geen ruimte was. Hij had een oplossing nodig die zo naadloos mogelijk in de ruimte zou passen zonder openingen aan beide zijden te laten, maar die ook niet te smal zou zijn.

Luke was van plan om traptreden te maken, aan weerszijden wat planten toe te voegen en aan elke kant enkele lage borders te creëren met behulp van spoorbielzen. Hij wilde het zelf gaan bouwen, maar overwoog ook om een vakman in te schakelen om een paar bakstenen muren te maken.

 

Hoe Luke’s tuin eerst was ---->

De tuin plannen

Na onderzoek naar spoorbielzen en kosten voor vaklieden was Luke nog niet van beide opties overtuigd en nadat hij online naar inspiratie voor keermuren had gezocht, vond hij WoodBlocX en zag dat er gemakkelijk een combinatie van muur en trap kon worden gemaakt. Hij stuurde enkele afmetingen, schetsen van zijn ideeën en foto's van de ruimte naar ons ontwerpteam.

Het ontwerp van ons ontwerpteam heeft twee grote plantenbakken op verschillende niveaus aan weerszijden van zes centrale traptreden. De plantenbakken aan de bovenkant maken gebruik van de bestaande keermuur, waardoor de benodigde hoeveelheid BlocX en de totale kosten werden verminderd.

Bouwen met WoodBlocX

Luke zei: “In het begin zag ik er enigszins tegen op om de structuur te bouwen, maar toen ik eenmaal de instructies met laag-voor-laag aanwijzingen had gelezen was ik aangenaam verrast! Ik merkte dat zodra de eerste en tweede laag op hun plaats waren, ik heel snel omhoog kon bouwen. De houten blokken waren gemakkelijk te hanteren en de pluggen eenvoudig in te slaan. De interne steunbalken hielden de structuur bij elkaar en maakten deze echt stevig. Ik heb het hele ontwerp in iets meer dan een week gebouwd, door gebruik te maken van mijn avonden na het werk en een weekend.”

Het uiteindelijke ontwerp

Dit ontwerp is een schoolvoorbeeld van hoe onze ontwerpers een structuur kunnen maken die perfect bij een ruimte past en verschillende doelen dient. In dit geval houdt deze de aarde vast, biedt toegang tot het onderste deel van de tuin en voldoende ruimte om een eenvoudig te onderhouden ruimte te creëren. Er zijn diverse sierplanten geplant die geselecteerd zijn om het hele jaar door kleur te geven.

Belangrijkste kenmerken

Een tevreden klant!

Luke: “De hele structuur past perfect in de ruimte. Toen ik eenmaal de laatste afdekkingslaag had toegevoegd, merkte ik dat een van de afmetingen die ik had opgegeven een paar mm afweek. Daardoor paste de meegeleverde afdekking aan één kant van de verhoogde plantenbak niet. Ik sprak met Harry, de ontwerper die het ontwerp voor mij heeft gemaakt, en hij stelde voor om een stuk uitgelijnde afdekking zonder de lichte overhang te sturen en dat werkte perfect.

“Ik ben heel blij met mijn muur en trap en zou iedereen van harte aanbevelen om de gratis ontwerpservice te gebruiken.”

WoodBlocX gebruiken voor keermuren en trappen

Ons unieke modulaire systeem is ideaal voor het bouwen van keermuren met of zonder trappen in de tuin, of het nu gaat om een eenvoudige rechte muur om aarde vast te houden of iets in gelaagde niveaus om een hellend deel optimaal te benutten. Het kan allemaal met WoodBlocX. Een trap kan aan een muurontwerp worden toegevoegd of als een op zichzelf staande structuur worden geleverd. Ons ontwerpteam kan snel en effectief de perfecte oplossing voor jouw tuin creëren.

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.