Bezig met laden...

Michael's moestuin

maat gemaakte plantenbakken voor een moestuin

Hoe de tuin eerst was

Michael verhuisde in 2021 naar zijn nieuw opgeleverde stadswoning. De tuin was zoals gebruikelijk bij nieuwbouwhuizen erg eenvoudig; in het geval van Michael bestond deze uitsluitend uit grond. De tuin liep ook schuin omhoog aan de achterkant van het perceel.

Hoe de tuin eerst was ---->

De tuin plannen

Michael koos een plek voor het tuinhuisje en was van plan om de indeling van de tuin daaromheen te ontwerpen. Hij wilde groenten en fruit telen in het achterste deel van de tuin dat van de beste blootstelling aan de zon geniet.

Hij zocht een oplossing voor het hellende deel aan de achterkant van de tuin. Toen ontdekte Michael WoodBlocX en zag dat verschillende structuren in één ontwerp konden worden geïntegreerd, wat hem op het idee bracht om een keermuur met plantenbak en zitbank te ontwerpen.

Voordat hij met het ontwerp begon, bestelde hij een kant-en-klare moestuinbak met meerdere niveaus die perfect voor het schuurtje paste, om het bouwproces uit te proberen. Dat vond hij eenvoudig en was ervan overtuigd dat zijn idee voor een keermuur goed zou werken. Hij deelde zijn afmetingen en ideeën met onze gratis ontwerpservice om met zijn ontwerp aan de slag te gaan.

Voorbereiding en bouwen

Michael bouwde zijn op maat gemaakte ontwerp in minder dan een weekend en ontdekte dat het grootste deel van het werk bestond uit het voorbereiden van de grond. Daarna bouwde hij de constructies, voegde de voering toe en vulde de plantenbakken met aarde. Nadat zijn op maat gemaakte keermuur was gebouwd, besloot hij een L-vormige verhoogde bak toe te voegen om zijn tuinproject compleet te maken en meer ruimte te scheppen voor het telen van fruit en groenten.

Het uiteindelijke ontwerp

Michaels op maat gemaakte ontwerp voor een keermuur met plantenbak was de ideale oplossing voor het oplopende gedeelte achterin zijn tuin. Hij heeft nu twee lange plantenbakken op twee niveaus en een ingebouwd bankje. Bovendien bieden zijn L-vormige plantenbakken en moestuinbakken met meerdere niveaus volop ruimte om groenten en fruit te kweken.

Belangrijkste kenmerken

Maak unieke ontwerpen voor je tuin met onze kits

Michael gebruikte onze kant-en-klare kits in combinatie met onze gratis ontwerpservice om een op maat gemaakte verhoogde moestuin te realiseren. Ons doel is om jouw tuinideeën tot leven te brengen. Met onze gratis ontwerpservice, gebruiksvriendelijke rekentools voor verhoogde bakken en kant-en-klare kits krijg je snel en eenvoudig precies wat je nodig hebt voor jouw tuin.

Transformeer je tuin met WoodBlocX

Ons GRATIS ontwerpteam staat klaar om te helpen!

Het enige wat we nodig hebben zijn enkele eenvoudige afmetingen om te beginnen.

Er is geen koopverplichting en er zijn onbeperkte ontwerprevisies.